Продажбите на една от най-популярните ирландски марки уиски Jameson се

...
Продажбите на една от най-популярните ирландски марки уиски Jameson се
Коментари Харесай

Ирландия отчита голям ръст на глобалните продажби на уиски, благодарение на една от най-популярните марки у нас

Продажбите на една от най-популярните ирландски марки уиски Jameson се усилиха с 10% в международен мащаб след стабилно търсене в Ирландия, Англия, Южна Африка и Полша, съобщава Irish Examiner. 

Ръстът на чистите продажби се увеличи с над 56% единствено на азиатските пазари.

По данни на компанията за спиртови питиета Irish Distillers, Jameson към този момент е в " топ 3 по продажби " интернационална марка уиски, допринасяйки доста за 11% нарастване на чистите облаги на компанията в международен мащаб.
 Забравена бъчва с уиски Macallan беше продадена за рекордните $1,3 милиона
Забравена бъчва с уиски Macallan беше продадена за рекордните $1,3 милиона

По време на търг в Съединени американски щати

В Съединени американски щати Jameson се радва на приблизително едноцифрен растеж, отчитайки " нормализиране на пазара след Covid-19 ".

На този декор ирландското уиски Powers продължава да набира нови консуматори с растеж на чистите продажби от 18% през годината, главно воден от пазара оттатък океана.

Престижното портфолио на групата, което се състои от Redbreast, Midleton Very Rare, Spot Whiskeys, Method and Madness и Knappogue Castle, реализира растеж на чистите продажби от 22% през финансовата година, като ирландското уиски се трансформира във " все по-голям състезател на пазара на уиски в международен мащаб ".

И въпреки че търсенето на ирландско уиски обичайно е най-голямо в Европа и Съединени американски щати, Jameson регистрира нарастване на продажбите и на азиатските пазари.

Тази година Irish Distillers пуснаха Midleton Very Rare The Pinnacle Vintage. Това е единствена по рода си бутилка бутиково отлежало ирландско уиски, която беше продадена за $130 000 посредством NFT.

Това беше и най-бързата ликвидация в BlockBar - световен търг за първокласни виновност и спиртни питиета, като бутилката беше продадена единствено две секунди след стартирането на търга.

Midleton Very Rare The Pinnacle Vintage е най-скъпата бутилка уиски, продадена посредством NFT досега.

На вътрешния пазар пазарът на спиртни питиета, Ирландия генерира продажби от 6% през календарната година, като портфолиото от марки на Irish Distillers отбелязва забележителен растеж през 2022 - 2023 година.
 Японското уиски Yamazaki стана на един век
Бум в търсенето и растеж на цените: Най-известното японско уиски стана на един век

Високите цени на бутилките не плашат ценителите на лускозната напитка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР