Продажбата на Opel Automobile с нейните марки Opel и Vauxhall

...
Продажбата на Opel Automobile с нейните марки Opel и Vauxhall
Коментари Харесай

Opel официално вече е част от PSA Group

Продажбата на Opel Automobile с нейните марки Opel и Vauxhall към този момент е финализирана, оповестиха от компанията. Досега автомобилният производител бе благосъстоятелност на General Motors, а от през днешния ден влиза под шапката на Groupe PSA (Peugeot-Citroen).

Майкъл Лохшелер, основен изпълнителен шеф на Opel, съобщи, че денят е исторически и сложи ясна цел пред компанията: двете марки да се върнат на облага до 2020 година, както и 2% марджин до 2020 година и 6% до 2026 година Това ще стане посредством икономии и шерване на технологии, разработки и взаимни поръчки.

От 1999 година насам европейското поделение на GM бе на загуба, която през днешния ден към този момент възлиза на към 9 милиарда $.

" Opel ще остане немска марка, а Vauxhall английска. Те се вписват съвършено в настоящето ни портфолио ", съобщи от своя страна Карлос Таварес, ръководител на борда на PSA.

След договорката Peugeot-Citroen към този момент държат към 17% от пазарния дял в Европа, като по този начин групата изпреварва Renault-Nissan и излиза на второ място на континента. На първо остава Volkswagen Group с 23.3% от пазара за първото полугодие на 2017 година

Opel ще продължи да създава коли за GM под марките Buick и Holden (за Австралия).

Цената на договорката е към 1.3 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР