Продажбата на млечни продукти на растителна основа са се увеличили

...
Продажбата на млечни продукти на растителна основа са се увеличили
Коментари Харесай

Швейцарските крави в конкуренция със заместителите на мляко

Продажбата на млечни артикули на растителна основа са се нараснали над два пъти от 2017 година насам, отбелязва swissinfo.ch. Този пазар към момента се счита за нишов, въпреки че за предходната година секторът е генерирал продажби за Щатски долар 175 милиона в търговията на дребно, заяви през вчерашния ден Швейцарската федерална работа за земеделие (FOAG). Същевременно, това значи, че през 2021 година заместителите на млякото са заели пазарен дял от едвам 4.2%.

Все отново браншът безспорно бележи триумф, главно в напитките, заместители на млякото, до момента в който маргаринът като сурогат на маслото, губи известност, въпреки че е растителен артикул.

Заместителите на млечните артикули нормално са доста по-скъпи от продуктите, създадени от животинско мляко, като при сиренето са съвсем два пъти по-високи, при прясното мляко разликата е към 81%, а при киселото - към 82%.

Пазарни специалисти обаче считат, че не това е повода за дребния пазарен дял на заместителите на скотски артикули. Според тях традицията и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР