Продажбата на безалкохолни напитки с високо съдържание на кофеин може

...
Продажбата на безалкохолни напитки с високо съдържание на кофеин може
Коментари Харесай

Енергийните напитки водят до затлъстяване при децата

Продажбата на безалкохолни питиета с високо наличие на кофеин може да бъде неразрешена във Англия. Това стана ясно от известие на английското държавно управление. Причината е нездравословното им въздействие върху здравето на децата. “Ще проведем съвещания за възбрана на продажбата на енергийни питиета на деца ”, съобщи министър председателят Тереза Мей.

Според изследвания, направени през последните години, енергийните питиета са богати на кофеин и захар и постоянно стават виновници за застлъстяването и други проблеми при децата. Предстоящите съвещания ще сондират отзиви по тематиката, в това число до каква възраст да се ползва възбраната, се споделя още в информацията от “Даунинг стрийт ”.

Ако възбраната влезе в действие, то тя ще засегне единствено Англия, защото Шотландия, Уелс и Северна Ирландия организират независима политика в този бранш. Изследванията и възможната възбрана се отнася за напитките, които съдържат 150 мг или повече кофеин на литър. Част от комерсиалните вериги към този момент вкараха превантивна възбрана на продажба енергийни питиета за лица под 16 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР