Продадоха изоставен самолет, принадлежал на Елвис Пресли, за цели £216,000.

...
Продадоха изоставен самолет, принадлежал на Елвис Пресли, за цели £216,000.
Коментари Харесай

Лукс и забрава в самолета на Елвис, продадоха го за £216,000 СНИМКИ

Продадоха зарязан аероплан, принадлежал на Елвис Пресли, за цели £216,000. Машината ще има нов притежател, откакто престояла изоставена близо 40 години в пустинята на Ню Мексико, написа The Sun. Самолетът бил продаден на търг, извършен във Флорида. На деня, в който зведата щеше да стане на 88 години. Присила Пресли също взе присъединяване в аукциона, като описа за пристрастеността на Елвиск към колекционирането на самолети и коли.

Самолетът, който е създаден през 1962 година, модел “Локхийд ” 1329 Джетстар бил употребен от известната тайфа TCB, Мемфис Мафия и Колонел Том Паркър за турнета и пътешествия.

Началната цена за машината, с която почнал търга, била едвам £81,000, само че последователно се покачила до цели  £216,000. Новият притежател правел залозите си по телефон, а самоличността му останала незнайна.

Самолетът бил поръчан от Краля на рока през далечната 1976 година за зашеметяващите £694,000, а единствено година по-късно идва смърта на Елвис.

Изпълнителят имал и други частни самолети, измежду които поръчков Convair 880, наименуван “Лиса-Мария ”, както и още един Джетстар.

Състоянието на модела, продаден на търга във Флорида, надалеч не е съвършено. Екстериорът, изпълнен в алено и бяло, е със съществени вреди от престоя в пустинята. В пилотската кабина също има провали.



Въпреки това първокласният интериор е запазил лукса, в който е пътувал Елвис и околните му. Червен килим може да се види на пода, а девет червени кадифени места чакат пасажерите. В самолета има още дървени и позлатени елементи.

Гостите може да употребяват и личен кухненски бокс.

Двигателите на машината и доста от уредите в пилотската кабина били отстранени, само че са налични и включени в цената. Към самолета има и копия на документи, подписани персонално от Елвис.

Предишният собвеник на “Локхийд ”-да го закупил за едвам £36,000 през 2017 година Той възнамерявал да го трансформира в атракция, само че това останало единствено добра концепция.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР