Прочуване американската банка Bank of America установи, че близо три

...
Прочуване американската банка Bank of America установи, че близо три
Коментари Харесай

Тревожат ли се мениджърите на хедж фондове за инфлацията?

Прочуване американската банка Bank of America откри, че близо три четвърти от мениджърите на фондове считат, че актуалният скок на потребителските цени ще се успокои, написа Маркетуоч.

Потребителската инфлация в Съединени американски щати се увеличи до близо 13-годишен връх от 5%, през май, което накара някои анализатори да изразят опасения от нескончаем и резистентен растеж на инфлацията. От Федералния запас на Съединени американски щати обаче не престават да са на мнение, че растежа на цените е временен, въпреки че по време на двудневното си съвещание, завършило в сряда, увеличи прогнозата си за инфлацията, като в този момент чакат тя да нарасне до 3,4% през 2021 година, откакто през март прогнозата бе за 2,4%.

Според прочуването на Bank of America 82% от 224 мениджъри на фондове по света, ръководещи активи на стойност 645 милиарда $, споделят мнението на централната банка на Съединени американски щати, че инфлацията е краткотрайна. Само 23% считат, че растежът на цените ще бъде резистентен.

В същото време мендижърите на фондове не престават да са оптимисти за икономическото възобновяване, въпреки и съгласно тях картината да е толкоз розова, колкото са си представяли през април. Цели 75% от интервюираните считат, че международната стопанска система ще се усъвършенства, което е с 9 процентни пункта по-малко спрямо анкетата от април.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР