Прочутият Квартал на червените фенери в Амстердам се оказа ябълката

...
Прочутият Квартал на червените фенери в Амстердам се оказа ябълката
Коментари Харесай

Спор заради преместването на „червените фенери“ в Амстердам

Прочутият Квартал на алените фенери в Амстердам се оказа " ябълката на раздора " сред секс труженичките, кметската администрация и жителите на града. Доста хора се опълчиха на решението на кмета Фемке Халсема знаковият регион с обществените домове да бъде изместен в предградията на града. Самите представителки на античната специалност не желаят да се местят на ново място. 

 

Жители на Амстердам се причислиха към битката на проститутките против проектите за пренасяне на Квартала на алените фенери в покрайнините на града. На обществени чувания съперници на този ход се присмяха на кмета на Амстердам, държейки червени фенери, знак на митинга.

 
Ние сме срещу голям обществен дом, тъй като живеем в жилищен регион и не желаеме неудобства. Имаме учебни заведения в нашия квартал, доста деца. Не желаеме там да идват туристи като тези в Квартала на алените фенери.
Стан Черски – гражданин на Амстердам
Не, в действителност е мъчно да се угоди на всички по тази тематика. Винаги ще има митинги. Има опозиция против всяко решение, което вземем.
Фемке Халсема – кмет на Амстердам

Секс труженичките се опълчват на това решение... с аргумента, че може да заплаши сигурността им и да утежни изискванията на труд.

 
Лично аз се възмутих, че кметът споделя, че ние сме единствено туристическа атракция и хората идват да ни се присмиват и унижават в Квартала на алените фенери. Това просто не е по този начин.
" Мишел " – продажница

Поддръжниците на преместването настояват, че то може да почисти имиджа на Амстердам като " град на прегрешението " и да избави центъра му от всеобщите туристи.

Някои интернационалните организации също не са удовлетворени - като Европейската организация по медикаментите, която се притеснява, че сексуален център покрай постройката ѝ може да повлияе отрицателно на репутацията ѝ. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР