Прочутият бивш футболист и треньор на Левски Емил Велев -

...
Прочутият бивш футболист и треньор на Левски Емил Велев -
Коментари Харесай

Емил Велев - Кокала пред ТОПСПОРТ за Вечното дерби, оставките в Лудогорец и кризата в Близкия изток

Прочутият някогашен футболист и треньор на Левски Емил Велев - Кокала приказва пред ТОПСПОРТ за отминалото дерби сред " сините " и ЦСКА. Последният треньор, направил Левски първенец, разяснява и обстановката в Израел, където е прекарал огромна част от кариерата си и е оставил много другари. " Гледам на страната като на своя татковина ", споделя Велев, който не стопира да се осведоми за протичащото се както от медиите, по този начин и посредством персоналните си контакти.

- Г-н Велев, отмина следващото издание на Вечното дерби, което приключи без победител. Как го видяхте през вашите очи?

Според мен продукцията беше много слаба. Публиката и реферите бяха на по-високо равнище. Може би и двата тима бяха сковани от огромното напрежение и не демонстрираха същинските си благоприятни условия. Другото е и равнището на самите футболисти. Имаха много благоприятни условия за отбелязване на гол, които не осъществиха. Закономерно срещата приключи наедно.

- Вие няма по какъв начин да не сте привързан, като някогашен кадър на Левски, само че въпреки всичко кой тим стоеше по-добре на терена?

- ЦСКА започва доста добре през цялото време, с висока преса в половината на Левски. Но когато топката беше в тяхно притежание, не се опитваха да разигравата, а с дълги подавания се опитваха да затруднят отбраната на Левски. " Сините " по-случайност не получиха голове, тъй като играеха много рисковано в отбрана. Според мен равенството е заслужено, само че и Левски и ЦСКА могат да съжаляват, тъй като разрешиха на тимовете пред тях да се откъснат в класирането.

- През седмицата, която отмина, в Лудогорец заваляха оставки. Това натурален развой ли е или режисирана акция за похищение на вниманието?

Вижте, тази загуба малко се преокспонира, тъй като са единственият ни тим в Европа. Загубиха единствено три точки. С 10 гола да бяха паднали, огромна работа. Лудогорец все едно е огромния тим. Да беше Левски или ЦСКА, щеше да е по-голям срам и отзвукът щеше да е различен. Тези оставки ми припомнят едно време в Левски. Дайте ги, пък ние няма да ги приемем.

Абсолютно режисирана история като в комунистическо време. Далеч по-правдоподобно е Кирил Домусчиев да се обади на Караманджуков и да му подреди да уволни Ивайло Петев да вземем за пример. А тук бла-бла-бла. На Петричев му било тежко, срамно, дрън-дрън. Абсолютен модел, взет от соца, а сме към този момент 2023 година въпреки всичко.

- Вие сте обвързван професионално и персонално с страната Израел. Следите ли обстановката там и по какъв начин го преживявате?

- Чувам се със своите близки там. Тежко е ситуацията, само че израелците са готови за такава ненавист от терористичните организации като Хамас и Хизбула. Те са откърмени с това нещо. Бях там 15 години и добре знам защо става въпрос. Сега ги свариха неподготвени. Когато аз бях там такова нещо беше невероятно да се случи.
 Терористите от Хамас са умъртвили внучката на някогашен народен селекционер на Израел
Терористите от Хамас са умъртвили внучката на някогашен народен селекционер на Израел

24-годишната жена е била в епицентъра на офанзивата на ислямистите

Няма потърпевши мои близки, само че пострадвам за внучката на моя другар Шломо Шарф (б.р. някогашен народен селекционер на Израел), която е била убита от терористите, до момента в който е била на това тържество в пустинята. Шломо ми е непосредствен и надълбоко оплаквам за загубата му. Синът му също ми е другар и е идвал в България на подготовка с тимове. Има доста трагични ориси, доста хора са наранени. Случващото се ще свърши един ден, само че починалите се няма да се върнат.

- Как ще свърши всичко това съгласно Вас?

- Тепърва всичко следва, ще летят ракети и в двете страни. Тежко е. За мен виновност носи и настоящето държавно управление на Израел, което е занемарило защитата на границата. Преди го нямаше това нещо. Преди казармите бяха непрекъснато на пост и нямаше по какъв начин пиле да прехвръкне. Как е допустимо в този момент толкоз терористи да преминат в Израел и да стартират да убиват, колят и отвличат? Не го допусках. Такъв разграден двор не съм очаквал. Вината е напълно на държавното управление на Бенямин Нетаняху, който се занимаваше с други неща, с цел да не го осъдят. Сега малко ще се опита да измие срама.

- Вие персонално по какъв начин се информирате за новините от Израел?

Всеки ден приказвам с другари, получавам информация от извора. Никога не съм прекъсвал връзката с Израел, който ми е като втора татковина. Сърцето ме боли, само че имам вяра, че нещата ще се оправят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР