Прочутият бирен фестивал Октоберфест, който беше отменен две поредни години,

...
Прочутият бирен фестивал Октоберфест, който беше отменен две поредни години,
Коментари Харесай

Октоберфест се провежда за първи път от 2019 година

Прочутият бирен фестивал Октоберфест, който беше анулиран две следващи години, беше открит в събота в Мюнхен за първи път от началото на пандемията, оповестява DPA .

Фестивалът ще продължи до 3 октомври. Няма ограничавания за ковид. Премиерът на Бавария Маркус Зьодер предвижда, че броят на инфектираните с Covid ще се усили по време на празника, само че не чака избухлив растеж. " Болниците на никое място не са пренаселени. Това допуска, че към този момент сме в друга фаза [на пандемията] “, означи политикът.

В същото време министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах прикани гостите на фестивала да не губят зоркост. " Не желая да скапвам настроението на всички, само че би трябвало да внимавате, когато посещавате Октоберфест. Не поучавам хората с хронични болести да вървят там “, сподели той.

Октоберфест беше посещаван от 6 милиона души годишно преди пандемията. Първият бирен фестивал се организира на 12 октомври 1810 година по случай сватбата на престолонаследника принц Лудвиг и принцеса Тереза. Впоследствие фестивалът се организира съвсем всяка година. Над 1 милиард евро харчат гостите на Октоберфест през дните му.

Ситуацията с ковид в Германия се стабилизира през последните месеци, множеството ограничавания бяха анулирани. През последното денонощие са се заразили 36 хиляди души, регистрирани са 80 смъртни случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР