Прочутите приключения на Барон Мюнхаузен скоро бяха издадени в нова

...
Прочутите приключения на Барон Мюнхаузен скоро бяха издадени в нова
Коментари Харесай

Чудните пътешествия на Мюнхаузен в чудните рисунки на Борис Стоилов

Прочутите завършения на Барон Мюнхаузен скоро бяха издадени в нова книга с илюстрациите на Борис Стоилов. Необичайният метод на художника направи доста известно новото издание. В пловдивската изложба " Arsenal of Art " създателят подреди галерия с рисунки, отдадени на историите в книгата.

Пловдив

Съчетания на детайли, които опонират на хубавичко логичност, само че вършат живота доста по-забавен – такава е главната съставна част както в историите на барон Мюнхаузен, по този начин и в изображенията на Борис Стоилов.

Художникът показва героите и обстановките с подобаваща за самите тях странност - в духа на по този начин известното течение стиймпънк, което си взаимодействат детайли от предишното и бъдещето.
Борис Стоилов: " Той е желал да им е забавно, да им е готино на неговите другари, аз също желаех на моите другари, като видят нещата, да им е готино. "
Затова приятелите са първите, с които Борис Стоилов споделя илюстрациите, получава възхитени мнения, а скоро по-късно - и премия от Фестивала на комиксите в Белград.
Борис Стоилов: " Почнаха да се обаждат от няколко огромни издателства български. Обаче като научиха какъв е размерът на книгата, 100 страници и нагоре, ентусиазмът свършва.
Издателство " Хермес " поема риска и книгата е реалност от края на ноември предходната година. В изложба " Arsenal of Art " са показани не самите илюстрации, а рисунки на основата на изображенията в книжните страници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР