Прочутата домова книга“, от която президентът Румен Радев ще избира

...
Прочутата домова книга“, от която президентът Румен Радев ще избира
Коментари Харесай

Изборът на Радев за служебен премиер свит до 1 име. Ето кой може да седне на премиерския стол

Прочутата „ домова книга “, от която президентът Румен Радев ще избира длъжностен министър-председател, в действителност е свита до едно име, предава Lupa.bg, базирайки се на свои източници. Става дума за зам.-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров.
Дотук се стигна, откакто омбудсманът Диана Ковачева отпадна, тъй като е определена за арбитър в Европейския съд по правата на индивида, а нейната заместничка Елена Червена – Маркова хвърли оставка като зам.-омбудсман.
Ето ги всички имена:
Росен Желязков – ръководител на Народното събрание
Димитър Радев – шеф на Българска народна банка
Андрей Гюров – подуправител на Българска народна банка – Управление „ Емисионно “
Петър Чобанов – подуправител на Българска народна банка – Управление „ Банково “
Радослав Миленков – подуправител – Управление „ Банков контрол “
Димитър Главчев, ръководител на Сметната палата
Горица Грънчарова-Кожарева, зам.-председател на Сметната палата
Тошко Тодоров, зам.-председател на Сметната палата
Диана Ковачева – омбудсман
Елена Чернева-Маркова – заместник-омбудсман
Росен Желязков и Димитър Главчев са ярки политически фигури, свързани с ГЕРБ. Димитър Радев твърдо съобщи, че не желае финансовите институции да се обвързват с политиката.
И по този начин остават заместниците в Сметната палата – Горица Кожарева и Тошко Тодоров. И двамата имат дълги професионални биографии. Адашът на изпълнителя на „ Радка пиратка “ също е определен на поста си през 2015 година Зад кандидатурата му застават от ГЕРБ, Република България и АБВ с поддръжката на ПФ.
В Сметната палата Тодоров идва от Национална агенция за приходите, където от август 2009 до май 2012 година е заместник-изпълнителен шеф. Той е магистър по стопанска система и ръководство на селското стопанство, работил е като счетоводител, само че максимален професионален опит натрупа на разнообразни равнища в данъчната администрация.
Тошко беше част от икономическия екип на ГЕРБ през 2009-а година и минаваше за непосредствен до Цветан Цветанов.
Тодоров в предишното е бил началник на данъчните в Добрич. През лятото на 2005 година е открита пукотевица по къщата му. Тогава Министерство на вътрешните работи установи, че случаят евентуално е бил опит за заплашване, защото е стреляно със стоп-патрони. Според Тодоров причина за офанзивите против него са били разкриването на 43 вериги за източване на Данък добавена стойност за 5 милиарда неденоминирани лв..
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР