Прочетете още: Собственици на Galaxy Note 8 съобщават за проблеми

...
Прочетете още: Собственици на Galaxy Note 8 съобщават за проблеми
Коментари Харесай

Apple заменя батерии на iPhone – как да се възползваме?








Прочетете още: Собственици на Galaxy Note 8 оповестяват за проблеми при зареждането

След като признаха, че съзнателно забавят някои от по-старите модели на iPhone, с цел да запазят живота на батерията, от Apple оповестиха нова стратегия, която предлага подмяна на батериите на всички наранени клиенти.

Кои модели са включени в програмата?

Всички модели iPhone след iPhone 6 са включени в програмата и тяхната батерия може да бъде сменена. Ето цялостния лист с моделите: iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s, Plus iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Ако обаче вашият телефон е модел iPhone 5s, нищо не пречи да отидете до близкия магазин на Apple и да попитате какви благоприятни условия имате.

От компанията прецизират, че към този момент програмата за замяната е почнала и ще продължи до декември 2018 година

Колко коства новата iPhone батерия?

Потребителите би трябвало да платят 29 $ за инсталирането на батерията. Така те икономисват 50 $ от нормалната цена за промяна на батерията, която е 79 $.

Ако имате AppleCare+, това значи, че разноските за хардуерни ремонти са покрити за интервал от две години и замяната на батерията ще е безвъзмездна за вас.

Как да се стартира процедурата за подмяна на батерията?

Отидете на страницата за поддръжка на Apple, изберете iPhone, по-късно Power & Charging и посочете казуса, който имате. Оттам би трябвало да изберете дали да разговаряте онлайн, по телефона или да си уговорите среща, на която да занесете телефона си в магазин на Apple.

Като цяло не е наложително да си запазите час за визитата в магазините на Apple, само че в случай че нямате, може да се наложи да почакате (особено през събота и неделя). Смяната на батерията нормално се прави до час, само че това време още веднъж зависи от натовареността на съответния магазин.

Друга опция, която имате, е да изпратите своя телефон по пощата. Но това значи, че няма да разполагате с него най-малко няколко дни.

Освен това е добра концепция, преди да си остави телефона за замяна на батерията, да се направи бекъп. Макар че евентуално няма да се наложи възобновяване на заводските настройки на телефона, строшен екран или щета на корпуса ще изисква цялостна подмяна. Поради тази причина направете iCloud или iTunes бекъп, с цел да сте сигурни, че вашите данни няма да бъдат изгубени.

Наскоро сте платили цялостната цена за подмяна на батерията

Ако неотдавна сте платили цялостната цена за сменяне на батерията, е допустимо средствата ви да бъдат възобновени. Но от Apple публично не са оповестили стратегия за рефинансиране, тъй че може би това зависи от експерта, с който разговаряте.

Как да се разбере дали вашият iPhone е обиден?

Ако вашият телефон работи по-бавно през последните няколко месеца, то евентуално виновникът за това е батерията. В iOS 10.2.1 от Apple прибавиха функционалност за моделите iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus и iPhone SE, която забавя работата на устройството, с цел да компенсира намаляващия живот на батерията. Когато занесете вашия телефон за корекция, Apple ще организира тест за диагноза, с цел да ревизира положението.

Макар че към този момент компанията не предлага приложение за инспекция положението на батерията, може да употребявате Mac приложението coconutBattery. След като свалите приложението, свържете вашия телефон и позволете Mac да го употребява като натиснете Trust. След това стартирайте приложението на Mac, изберете iOS device и кликнете да видите характерностите на батерията.

Какво ще направи Apple в бъдеще, с цел да предотврати този проблем?

Животът на батериите ще съставлява проблем за iPhone телефоните, до момента в който от Apple употребяват литиево-йонни акумулатори, само че от компанията дават обещание в бъдеще да дават по-голяма бистрота по въпроса. Като част от идния ъпдейт на iOS, компанията ще добави нови функционалности за батерията, които ще обезпечат по-голяма видимост на положението й – нещо, за което потребителите упорстват от години. Макар че това не е дефинитивно решение, то ще разреши на потребителите да се оправят с евентуални проблеми, преди те да се отразят върху работата на устройствата.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР