Пробно машинно гласуване имаха възможност да направят днес жителите на

...
Пробно машинно гласуване имаха възможност да направят днес жителите на
Коментари Харесай

Направиха пробно гласуване в наводненото село Слатина

Пробно машинно гласоподаване имаха опция да създадат през днешния ден жителите на карловското село Слатина, които пострадаха от огромното водно злополучие при започване на месеца. Извънредните парламентарни избори хората там ще посрещнат в комплицирана конюнктура, без работеща водопреносна система и компликации с електрозахранването. Но макар всички последици от наводнението, в село Слатина ще има секция, в която ще се гласоподава машинно на втори октомври.

Едва десетина поданици на Слатина откриха сили и време да се откъснат за малко от разчистването на дворовете и къщите, с цел да тестват електронната бюлетина. Заради лисващи кодове за нулиране обаче стартирането на машината се забави.

С новите кодове машината беше задействана, а гласуването отнемаше не повече от минута - две, даже и за най-притеснените.

За потърпевшите от водното злополучие тестовото гласоподаване е ефикасна отбрана от неточности в деня на вота. След преживения смут, хората към момента са в потрес и мъчно помнят имена и цифри.

" Някой път се паникьосваме, ние сме хора на възраст към този момент и в суматохата стават тези неща ", сподели Нонка Ранчева.

Затова се прави това пробно гласоподаване, който е не запомнил, да си напомни или в случай че не е упражнил правото си на глас предишния път, в този момент да го направи, разяснява кметът на Слатина Петър Делков.

Право на глас в Слатина имат 738 души. Секционата изборна секция ще бъде в пенсионерския клуб.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР