Проблемите в Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания

...
Проблемите в Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания
Коментари Харесай

Болничен шеф праща пациенти да се лекуват при Иван Портних

Проблемите в Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести във Варна се задълбочават и са на път да ескалират.

Работещите в Тубдиспансера не са взимали заплати от 10 месеца. Засега стоят на постовете си, тъй като множеството са пенсионери и въпреки всичко получават някакви приходи. Очаква се обаче огромна част от личния състав да напусне скоро. За похлупак се чака и токът да бъде спрян - през днешния ден за два часа, на следващия ден за четири, а от сряда - и дефинитивно, описа Българска национална телевизия.

Директорът на лечебното заведение доцент Христо Ганчев се закани, че в случай че токът спре, да вземе болните и да ги заведе при кмета Иван Портних или ръководителя на общинския съвет - " да вземат решение, да ги лекуват те или да измислят нещо ". Дължимата сума за ток е 65 000 лева, което съгласно него не е доста за общината, от която се " вършат на забавни ".


Кметът Иван Портних

" Абсурд е да оставим болничното заведение без ток. Не може да се подготвя храна, да се вършат процедури. Болницата е отвън града, знаете ли какви неща могат да се случат. Това е цялостен парадокс ", сподели доцент Ганчев.

По думите му в болничното заведение един туберкулозно болен се устоя за 60 лева, а има потребност от 90 лева дневно. Проблемът съгласно него идва от това, че лечебните заведения са търговски сдружения.

От здравното министерство за декларирали пред публичната медия, че възнамеряват нарастване на средствата за болен дневно. От там обаче са припомнили, че едноличен притежател на капитала на болничното заведение е община Варна.

За тежките проблеми на Белодробната болница се знае от дълго време, само че решение към този момент няма. Задълженията към личния състав са над 580 хиляди лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР