Проблемите в Русия достигат космически нива, след като санкциите са

...
Проблемите в Русия достигат космически нива, след като санкциите са
Коментари Харесай

Русия може да изгуби космическата си програма

Проблемите в Русия доближават галактически равнища, откакто глобите са на път да обиден и спътниците на страната. Роскосмос се пробва да откри решение за два огромни случая, които не престават да вредят на цялата стратегия. Корабът „ Съюз “ публично страда от теч на охладителна течност, бърза инспекция на специалистите в компанията демонстрира, че товарен транспортен съд „ Прогрес “ страда от същите проблеми.

Гражданската галактическа стратегия, която започва от времето на Съюз на съветските социалистически републики, в този момент има незабавна потребност от възобновяване. Въпросната интернационална галактическа станция наближава края на своя натурален живот и мнозина ще я считат за рискова за употреба в идващите години. Преди 10 години, по думите на Брус МакКлинток, говорещ пред издание Wired, Русия взема решение да приоритизира военната галактическа стратегия, изоставяйки напълно гражданската. Изпращат се спътници и анти-сателитни технологии, само че никой не обръща внимание на галактическите станции.

Руската стратегия постоянно е била насочена към заличаване на остарялата техника, вместо към поддръжка. Това се вижда в ракетите и капсулите на програмата, които не престават да идват от времето на тогавашния социализъм. Единственият проблем е, че всичко от совалката до товарния транспортен съд, са едно цяло. Анатоли Зак управлява самостоятелна медия по отношение на галактическите апарати на Русия и твърди, че нормално се изстрелват най-много два кораба на година. За производството на всеки един ще са нужни сред година и половина до две, само че няма никакви кораби в запаса.

Проблемите стартират да се виждат при Съюз МС-22, който към този момент е свързан на интернационалната галактическа станция на 14 декември, предходната година. Астронавтите вършат ревизия с роботизирана ръка и откриват повредата. Това стопира по-късната им галактическа разходка, която е планувана по график. На 11 февруари охладителна течност потича и от Прогрес МС-21 и води до рухване на налягането. Течът е разследване от външни удари. След инспекции и проби, Роскосмос взема решение да го унищожи непосредствено в атмосферата, като най-вероятно същият изгаря някъде в Тихия океан.

Експертите са на мнение, че микрометеоритите могат да бъдат опасност за всеки галактически транспортен съд, без значение кой тъкмо го ръководи, каква е неговата форма и други. Липсата на мнения от съветската компания може да е и явен белег, че се прикриват и по-дълбоки беди. Все още няма публично удостоверение, само че обстоятелствата са забележими. Това не са единствените беди, които са регистрирани напоследък. През 2018 година екипажът на Съюз открива дребна дупка и бърза да я запуши. Само 2 месеца по-късно друга ракета на Съюз не съумява да реализира оптималната скорост и води до нов случай. Някои от тези белези карат и специалистите да виждат и спадът на интерес към цивилните галактически стратегии на Русия.

Има и още един проблем, микрометеоритите рядко съумяват да стигнат до земната орбита и същите са извънредно необичаен феномен. Странно е, че в случай че има такива удари по два галактически кораба и са ударени единствено охладителните системи, без да има никакви вреди, е детайл с най-малък статистически късмет, клонящ по-скоро към нула.

Роскосмос най-вероятно ще смъкна развалените летателни апарати от галактическата станция и ще подготви нови, най-малко съгласно съветските медии. И никой не може да бъде безапелационен дали не става въпрос за механически проблеми или индустриални недостатъци. През последните 9 години NASA зависи от Русия за изпращането на астронавти до интернационалната галактическа станция. Съюз оферират тъкмо подобен превоз, само че през 2020 година НАСА се обърна публично към SpaceX и Dragon за превоз.

Компанията Боинг също е евентуален участник в развиването на тази технология и е на път да се включи в предлагането на услуги. НАСА към момента има потребност от Русия за доставката на разнообразни товари и понякога на астронавти, само че даже това може да се промени. На 2-ри март имаше конвенция за превоз със SpaceX, Northrop Grumman и Sierra Space. Липсата на съветско наличие публично ще удари още веднъж приходите и гражданската космология. Роскосмос на практика няма друга галактическа стратегия, която може да употребява или да вади доходи.

Всички изстрелвания бяха създадени особено от Байконур в Казахстан. Домакинът постоянно постанова съществени сметки при използването на галактическия им център. Някъде в Източна Русия стартира и строителството на нов космодрум, само че незабавно се появиха и проблеми в структурата, забавяния и нови корупционни кавги.

Проблеми има и при интернационалната галактическа станция, която беше положително звено сред Съединени американски щати и Русия. Това също върви към своя проект, откакто има проекти за пенсиониране на гигантското страшилище и хвърлянето на модулите до 2030 година С други думи, съветските космонавти би трябвало да се изтеглят в околните 7 години. Роскосмос не отхвърля, че ще направи своя галактическа станция, само че съдейки по качествената направа на този стадий, възможностите наподобяват все по-малки. Оптимистично ще е да забележим галактическа станция от Русия през 30-те години на новото хилядолетие. Мнозина подсказват, че Русия не е Съюз на съветските социалистически републики, само че може да създаде спътници и някаква форма на машини, само че не и цяла галактическа станция.

Роскосмос ще има опция да показва умения на Луната, откакто Марс се оказа една невъзможна задача. Трудно е да повярваме, че Русия въобще ще взе участие в галактическата стратегия на Китай, изключително откакто се намира в най-ниското си равнище. Едва ли някой избира сътрудник, който би трябвало да носи на тил. Политическите аргументи нямат никаква връзка с галактическите.

Ако вложенията не престават в една друга посока, то не можем да се изненадваме от обстоятелството, че скоро Русия ще остане без галактическа стратегия.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР