Проблемите в болниците във Враца и Ловеч били трупани от

...
Проблемите в болниците във Враца и Ловеч били трупани от
Коментари Харесай

Проблемите в болниците във Враца и Ловеч били трупани от 10 години

Проблемите в лечебните заведения във Враца и Ловеч били трупани от 10 години. Констатирани са отклонение на средства за здравна инсталация, дублиращи действия и липса на публични поръчки. Това заяви зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева в ефира на Би Ти Ви.

" Изготвили сме възстановителен проект и имаше договаряния с кредиторите, които приключиха сполучливо, само че с цел да се изпълнят поетите задължения, всички лекари, които сега са в отпуск, би трябвало да се върнат на работните си места, с цел да може болничното заведение да възвърне естествения си 24-часов темп ", добави още зам.-министърът.

Тя изясни, че са подхванати дейности, само че министерството няма наказателни функционалности. " Уверени сме, че лекарите ще се върнат на работа. Мисля, че с общи старания и с тяхно подпомагане те ще се убедят, че в случай че възстановят работа, възнагражденията им ще бъдат изплатени ", добави тя и акцентира, че са направени финансови правила, с цел да не се позволява в бъдеще такова нещо.

Здравното министерство си е сложило за цел до края на юни да се преодолее и изоставането в изплащането на мартенските хонорари. Ведомството към този момент е съумяло да се контракти с кредиторите на болничното заведение, което ще даде опция средствата за личен състав да стартират да се изплащат регулярно.

В понеделник, преди да бъде обявена новината за изплащането на част от забавените заплати, чиновници на болничното заведение хвърляха яйца по Жени Начева. След като ситуацията се успокои, тя показа новия шеф на лечебното заведение и разгласи, че то няма да бъде затворено.

Въпреки изплащането на част от заплатите рецесията в лечебното заведение се задълбочава, защото всеобщо медиците не престават да напущат работа. Лекарите излязоха на митинг и през днешния ден. Вече бяха затворени пет отделения, а от седмица не работи и реанимацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР