Проблемите в болницата в Свищов са като във всяка друга

...
Проблемите в болницата в Свищов са като във всяка друга
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов пред Фрог: Вижда се колко голям приоритет е било здравеопазването

Проблемите в болничното заведение в Свищов са като във всяка друга болница в страната - лекарите са в пенсионна възраст, с едно или повече съпътстващи болести. Притесняват се за себе си. Колегите носят своя кръст и работят. Друго е тъжното тук. Болницата е на 11 етажа, а не работят повече от 3-4. Материалната база в цялата система на опазването на здравето е надалеч от мечтаното. Това демонстрира какъв брой не е било приоритет. Ако беше - болничното заведение нямаше да е в това положение.
Това съобщи пред ФрогНюз депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов. Той и доктор Илиян Тимчев влязоха като доброволци в МБАЛ " Д-р Димитър Павлович " в Свищов. Лечебното заведение се изправи пред познатите към този момент за здравната система провокации - липса на фрагменти и издишащи под натиска на епидемията лечебни заведения.

Ето и цялото изявление:

Проф. Михайлов. Защо решихте да влезете в борбата с COVID-19 и да помогнете на медиците в болничното заведение в Свищов?

Системата има потребност. Въпросът е освен да се видят кусурите. Но ние предупреждавахме за това. Цял свят предупреждаваше за тази втора вълна. Вижда се, че не е имало сериозна подготовка в тези месеци. Можеше да се обмисли основаването на Коронавирус лечебни заведения.

Системата сега реагира непринудено. Доколко е вярно - ще забележим идващите седмици.

Какви са главните Ви усещания? Какви са най-големите проблеми сега?

Хората най-вече се интересуват тежко ли протича инфекцията. Повечето пациенти в болничното заведение нямат потребност от хоспитализация. Голяма част от тях могат умерено да бъдат овладяни в домашна конюнктура. Създаде се доста огромна паника в нацията. Щом пациентите получат недоволства, те желаят незабавно да бъдат признати за лекуване. Ако се одобряват поголовно пациенти, ще се срине системата.

Затова предлагаме да се направи акция, каквато във всички други страни. Не да се слушат този и оня.

Главния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев още веднъж се чу да споделя, че не държи на всеобщото тестване. Доказано е, че това има значение за познаването на епидемиологичната обстановка и своеобразното карантиниране. Успехите на Словакия и по този начин нареченото " знамение в Мадрид " са на база всеобщото тестване.

Да се упрекват българите, че са безотговорни е несериозно.

Някои нарекоха Свищовската болница " огледало на здравната рецесия ". Защо?

Кризата е такава, каквато е и в другите лечебни заведения в страната. Лекарите са в пенсионна възраст, с не едно съпътстващо заболяване. Притесняват се за себе си. Друго е тъжното тук. Болницата е на 11 етажа, а не работят повече от 3-4. Материалната база в цялата система на опазването на здравето е надалеч от мечтаното. Това демонстрира какъв брой не е било приоритет.

Ако беше - болничното заведение нямаше да е в това положение. Като доктор не ми се разяснява.

Който желае, може да пристигна и да види.

Трябва доста средства да се вложат в системата. Не да се въртим към заплатите на работещите в нея. Колегите носят своя кръст и работят. Но младите, които не виждат вероятност, напущат страната. Не дават отговор на истината спекулациите, че приключването на мозъци е намаляло. То в този момент се вижда.

Лекарите в Свищовската болница ми обявиха, че от години там не е стъпвал млад доктор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР