Проблемите със съня карат хората да посягат към мелатонина. Той

...
Проблемите със съня карат хората да посягат към мелатонина. Той
Коментари Харесай

Кога да вземем мелатонин, ако имаме проблем със съня

Проблемите със съня карат хората да протягат ръка към мелатонина. Той им оказва помощ да заспиват в стремежи от тях час.

Ако ще разчитате на мелатонина, би трябвало да знаете следното – приемът би трябвало да е 90 минути преди часа, в който желаете да заспите.

Нека поговорим по-подробно по въпроса.

Мелатонинът е хормон, който се създава от епифизата. Когато слънцето залезе, мозъкът подтиква тази жлеза и по натурален път се освобождава мелатонин в кръвта. Това се случва към 21:00 часа – несъмнено, има значение и в какъв брой часа сте се събудили сутринта.

Покачването на равнището на мелатонина в кръвта значи, че ще започнете да усещате притъпяване на вниманието и унесеност. Като множеството неща в тялото, изисква се време, с цел да доловите резултата.

Според доктор Майкъл Брюс, множеството хора не осъзнават, че когато одобряват мелатонин под формата на таблетки, са нужни съвсем 90 минути, с цел да може равнищата на централизация в кръвта да се повишат.

Така, взимайки мелатонин директно преди лягане, не можете да очаквате резултат. При всички състояние основно е да се консултирате с доктор – той ще ви посъветва кое е най-хубавото решение за вас.

Алтернативи на приема на мелатонин:

1. Сменете смарт телефона с книга
Синята светлина, предавана от екрана на смарт телефона, въздейства върху съня и държи мозъка ни нащрек. Четенето е отличен метод за приспиване.

2. Чай
Чаят от години се употребява за лекуването на инсомния. Препоръчва се пиенето на лайка или лавандула.

3. Ограничете приема на захар и алкохол – най-малко вечерно време
Повечето десерти, алкохолни питиета и даже цигарите се считат за „ стимуланти “. Запазете ги за обедното хранене.

4. Изградете си режим
Това е най-хубавото решение, което можете да вземете. Ако заспивате и се събуждате едновременно, тялото привиква към този режим. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР