Проблемите са част от всяка връзка, без значение дали е

...
Проблемите са част от всяка връзка, без значение дали е
Коментари Харесай

Как да разрешите проблемите, вместо да се разделяте

Проблемите са част от всяка връзка, без значение дали е почнала скоро или е дългогодишна. Много е значимо по какъв начин прекосяваме през тях. Дали разочарованието и чувството за изтощение ни тласка към решението да се разделим, вместо да надградим себе си, разрешавайки компликациите. Какво да вършиме и какво не при противоречиви обстановки с колегата, с цел да не се стигне до разлъка, за която след това може да се окаже, че не желаете?

Какво да извършите:
1. Приемете обстоятелството, че няма съвършени връзки. Част от сполучливото разрешаване на проблемите във връзката ви е да осъзнаете, че това, което имате, не е съвършено и не е наложително да бъде такова. Приемете обстоятелството, че вие и вашият сътрудник сте просто хора, способни да вземате и неверни решения.
2. Говорете за проблемите, които засягат любовта ви. Комуникацията е златният ключ за това връзката да продължи да се развива. В обстановки на напрежение е значимо да разговаряте и да разберете какво тъкмо се е объркало. Обсъдете дружно проблемите, вместо да стигате до кавги и разлъка.
3. Дайте си малко отмора, само че определете време. Отделянето за известно време един от различен може да бъде добър метод за изстудяване на негативните страсти, изключително след спор. По-добре се отдайте на обичани занимания, срещи с другари, релакс масаж, малко пътешестване. Важно е, когато решите да си дадете отмора, да определите период за нея – часове, какъв брой дни или седмици са ви нужни.
4. Бъдете търпеливи и разбиращи един към различен. Много двойки са прекомерно нетърпеливи към проблемите и вместо да се заредят с самообладание и да не губят религия, те избират да сложат завършек на връзката си. Така не дават късмет на връзката си да се приспособи към измененията, да вземем за пример когато се появят децата или се случи друга смяна.
5. Бъдете подготвени да се извините от сърце. Споровете в никакъв случай не са лесни и от време на време се случва да се нараним един различен с думите, които си изричаме, посредством обмена на реакции. Ето за какво е значимо да си желаяме опрощение, в случай че желаеме да разгадаем проблемите, а не да се разделим. Изказването на страдание не се отнася наложително до това, че вие приемате виновността за обстановката, в случай че действително не е ваша. Разбира се не трябва да се оставяте единствено вие да понесете виновността за протичащото се. Такъв вид операция и всеотдайност не позволява проблемите.

Какво да не вършиме при проблеми във връзката:
1. Никога не позволявайте концепцията за раздялата да бъде част от диалозите, когато търсите решение на проблемите.
2. Спрете да хвърляте цялата виновност върху вашия сътрудник.
3. Не позволявайте на преценката на други хора да въздейства на решенията, които взимате.
4. Не се обръщайте към пороците си, като алкохол, невярност, преяждане, като краткотрайни средства за отбрана.
5. Никога не използвайте думите си като оръжие, с което задачите да нараните колегата си.
6. Имате ли проблем за решение, спор, не го правете по телефон, в обществени мрежи, пред познати или непознати хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР