Проблемите с околната среда в последните десетилетия трябва ясно да

...
Проблемите с околната среда в последните десетилетия трябва ясно да
Коментари Харесай

Кои са животните в риск в България

Проблемите с околната среда в последните десетилетия би трябвало ясно да са ни посочили, че където и да живеем, те се отразяват и на нас. Дори в страната и на континента ни ситуацията да наподобява относително розово, както сподели отчетът на Rewilding Europe, злополуките в други елементи на планетата касаят и нас. Защото Земята е дребна.
 Вълците, кафявите мечки, белоопашатият орел и завръщането им в Европа
Голямото завръщане на вълците

Ново обнадеждаващо изследване

Не толкоз розова е обстановката в новия отчет на WWF , който показва настоящи данни за положението на дивата природа , както и за рисковете, които я заплашват.

" Популациите на диви животни - бозайници, птици, земноводни, влечуги и риби - са отбелязали пагубен спад в числеността си, намалявайки приблизително с 69% от 1970 година насам ", се споделя в него. Най-критичните региони са тропическите региони.
 Снимка 590969

" Днес сме изправени пред две тежки изключителни обстановки, провокирани от индивида: изменението на климата и загубата на биологично многообразие . И двете заплашват нашето богатство, както и това на бъдещите генерации ", разяснява генералният шеф на организацията Марко Ламбертини.
 Снимка 590970

Шокиращи са данните от Латинска Америка и Карибския район, където спадът на биоразнообразието е с 94 % . Критична е обстановката още в Африка и Азиатско-Тихоокеанския район, където популациите на гръбначни животни са се свили със надлежно 66% и 55%.

За България също има настоящи данни за престъпления против дивата природа , от които най-често страдат птиците - 2089 случая за пет години. Има сведения за убити предпазени типове като кафява мечка , бракониерство на диви кози , противозаконна търговия с месо и хайвер на дунавска есетра .

" Кафявите мечки са все по-склонни да трансформират териториалния си обсег поради отрицателно човешко въздействие. Лесният достъп до източници на храна, дължащи се на неправилното изхвърляне на боклуци в селата, е прелъстителен за тях, " споделя Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България.
 Снимка 590968

Във връзка с всичко това организацията стартира нова акция. " Общ дом. Общо бъдеще " цели събиране на средства за запазване на дивите животни. Повече за нея има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР