Проблемите с батериите се увеличават - поне това е резултатът от

...
Проблемите с батериите се увеличават -
поне това е резултатът от
Коментари Харесай

Проблемите с батерията се увеличават заради затварянията за пандемията

Проблемите с батериите се усилват - поне това е резултатът от най-новите статистически данни от ADAC. През 2020 г. според статистиката за повреди на ADAC броят на проблемите с батериите се е увеличил доста. От март (1-во блокиране) до юли броят им в някои случаи е доста по-голям, а нарастване се забелязва и през ноември.

Като цяло делът на неизправностите на батериите от всички повреди се е увеличил от 41,8% през миналата година до 46,3%. Причина - през тези месеци в локдайн доста транспортни средства съвсем не са били премествани. Обратна е случката, когато става въпрос за спукани гуми - те спаднаха доста по брой през месеците на заключване.

Специален разбор на ADAC за повреди в електрическите коли демонстрира, че разредените и дефектни 12-волтови батерии очевидно са причина за щета номер едно. При 54 % делът на електрическите коли е с към осем процента по-висок от този на автомобилите с конвенционални задвижвания. Бордовата батерия доставя електрическа сила в електрическа кола, тъкмо както в конвенционалната кола: тя може да се употребява за отваряне на порти и активиране на светлини или информационно-развлекателни системи.

Специфични съставни елементи на електрическите автомобили, като батерия, електродвигател или технология за зареждане, съгласно статистиката за повреди са доста надеждни и отговарят само за 4,4% от повредите. Но все пак възрастта на електрическите автомобили по немските пътища сега е значително по-ниска от тази на конвенционалните транспортни средства. Експертите на ADAC чакат, че броят на износването и обвързваните с възрастта повреди на електро колите ще се увеличи през идващите няколко години.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР