Проблемите независимо дали са в областта на здравеопазването, могат да

...
Проблемите независимо дали са в областта на здравеопазването, могат да
Коментари Харесай

Извтнредно! Прокуратурата внесе яснота за схемата с паралелния износ на лекарства

Проблемите без значение дали са в региона на опазването на здравето, могат да се решат единствено при съдействие сред институциите. Това съобщи прокурор Гешев по време на брифинг на Специализираната прокуратура във връзка привлечените към наказателна отговорност лица по случая с противозаконния реекспорт на скъпо струващи лекарствa.

Днешната конференция е продължение на цялосттната политика на господин Борисов и дилемите, които е дал основният прокурор Цацаров, посочи той.

Този проблем съставлява търговия с живота на българските жители. В рамките на досъдебното произвеждане се събраха задоволително доказателства за привличане на 7 лица като обвинени лица, като едно от тях е началник на проведена група, а останалите лица са участници в тази група. Тези лица са обвинени за данъчни закононарушения и пране на пари “, стана ясно още от думите на прокурора.

Ръководителят на групата от през вчерашния ден е с мярка 72 часа и в границите на този период ще бъде доведен пред Специализрания углавен съд. Мнението на сътрудниците е че има съображение да бъде арестуван. Според тях има действителна заплаха това лице да се укрие и да извърши нови закононарушения, уточни той.

В момента тече инспекция от Национална агенция за приходите. Данъчни проверки се организират на 42 лица, наложени са инспекции на 30 аптеки и 3 лечебни заведения, посочи още Румяна Арнаудова. Ако бъдат открити нарушавания и данни за закононарушения. Не е привършен кръгът на обвинените лица и на обвиняванията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР