Проблемите и заболяванията, свързани с простатата на мъжете, до голям

...
Проблемите и заболяванията, свързани с простатата на мъжете, до голям
Коментари Харесай

Заболяванията на простатата са лечими, ако бъдат уловени навреме

Проблемите и болесттите, свързани с простатата на мъжете, до огромен % от случаите са лечими. Но би трябвало да се означи нещо доста значимо – те би трябвало да бъдат открити в точния момент. Мъжете постоянно подценяват здравето си с концепцията да не признаят, че са слаби или да слагат под въпрос мъжествеността си. Уви, сходно отношение към здравето може да бъде пагубно.

"Все повече мъже се преглеждат. Така се откриват болесттите по-рано. Заболяванията на простатата са лечими, в случай че са хванати в начален етап. Най-добре е след 45-ата си година мъжете да потърсят първия си обзор при уролог. Това е, в случай че нямат фамилна история на болести ", поучава експертът по брахитерапия доктор Камен Недев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че болесттите на простатата са хормонални, а всички лекарствени лечения подкрепят лекуването с радиация. "Брахитерапията ни разрешава да дадем една мощно ефикасна доза непосредствено в туморното обучение, без да увредим заобикалящата тъкан. Брахитерапията е лъчелечение от вътре на открито. Тя дава най-хубаво качество на живот след изцеление ", акцентира медикът.

По негови думи имаме по-ниска заболеваемост в България, защото болестта се търси по-рядко. "Нямаме огромни акции за ревизиране. При доста заболели се открива заболяване, което не води до гибел, а до ненужно лекуване. Има и такива случаи, които са подобаващи за наблюдаване, а не лекуване. Основното в живота е салдото. Няма доказателства, че дадени храни или алкохолът са свързани с това заболяване. Честото посещаване на уролога е най-хубавата предварителна защита ", заключи доктор Недев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР