„Проблемът в настоящата ситуация е, че българската индустрия работи без

...
„Проблемът в настоящата ситуация е, че българската индустрия работи без
Коментари Харесай

Прогноза: Увеличението на цената на горивото ще продължи в следващите дни

„ Проблемът в актуалната обстановка е, че българската промишленост работи без да знае цената на газа, който употребява “, съобщи за в коментар за спрените доставки на „ синьо гориво “ ръководителят на Петролната и газова асоциация Живодар Терзиев.

Той увери, че българският пазар на газ не е стеснен и количества има, само че проблем остава неналичието на изясненост за цената му. Общо 7 предложения от трима снабдители на природен газ е получил „ Булгаргаз “. Дружеството ще пресметна цената, която да изиска от КЕВР за газа през май. От своя страна регулаторът би трябвало да вземе решение на 10 май.

Според Живодар Терзиев българската страна е трябвало да подсигурява аварийни доставки при положение на прекъсване на съветския газ.

„ От друга страна обаче, в случай че руснаците не бяха спрели газа, България нямаше да може да получи и заплати и двете количества “, изясни Терзиев.

„ Цените на горивата в България са на високи равнища от позиция на потребителските благоприятни условия “, призна ръководителят на Петролната и газова асоциация. По думите му международните пазари в последните дни бележат резистентен растеж с към 30$ на ден в цената на дизела.

Живодар Терзиев означи също, че упованията в кратковременен проект са петролът да продължи да се усилва. Той акцентира, че въздействие за това оказват и сигналите, които идват от Европейската комисия за вероятно ембарго върху съветския нефт. Според Терзиев има вяра в по-дългосрочен проект за усмиряване на пазарите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР