Проблемът с врасналите косми създава особен дискомфорт, независимо в коя

...
Проблемът с врасналите косми създава особен дискомфорт, независимо в коя
Коментари Харесай

Как да се пазим от подкожните косми?


Проблемът с врасналите косми основава необикновен дискомфорт, без значение в коя зона на тялото се появи. А обратно на общоприетата визия, врасване на косъм може да се следи във всяка окосмена част на кожата, без значение дали тя се бръсне, или не. Защото ориентиране растежа на косъма във вътрешността към кожата може да стартира и без той да се е появил над нея.

Подкожният косъм може елементарно да се разпознае с появяването на зачервяване и инфектиране, съпроводени с отичане на кожата и задържане на себум.

Най-често жертва на подкожните косми е кожата на лицето при мъжете, тъй като тя се бръсне най-редовно и косъмчетата елементарно се обръщат към кожата. От подкожни

косми не са защитени и дамите, изключително в зоните на тялото си, които те постоянно бръснат или епилират. И при двата пола може да се разчита на няколко изпитани техники за предварителна защита на подкожно врасналите косми.

Бръснете кожата вярно
Бръсненето безусловно заостря върха на косъма и му разрешава доста елементарно да се врасне наопаки под кожата. Превенцията на този феномен изисква няколко доста лесни стъпки – стопляне на кожата преди бръснене, нанасяне на щедро овлажняваща пяна или гел и придвижване на ножчетата единствено по посока на растежа на косъма.

Ползвайте качествени овлажнители
Редовното хидратиране на кожата, освен след бръснене, понижава риска от назад врасване на космите. Обилното навлажняване оказва помощ на кожата да поддържа хидро-липидната си тога и еластичността си, което е значимо за ориентиране растежа на върха на косъма в посока на открито от фоликулата.

Редовно ексфолирайте кожата си
Натрупването на неотстранени епидермални кафези запушва порите, през които пораства косъма, и попречва прорасването му над кожата. Редовното ексфолиране отстранява мъртвите епидермални кафези и доста понижава риска от подкожни косми. То е целесъобразно за цялото тяло, а освен за зоните от кожата, където подкожни косми се появяват най-често.

Свързани публикации.. 4 ефикасни естествени ексфолианти за тази зима 1 Враснали косми - по какъв начин да го предотвратим? 0 Без подкожни косми след бръснене – по какъв начин да го реализираме? 2

Избягвайте тесните облекла, изключително бельото
Силно прилепващите облекла задържат растежа на косъма и елементарно може да го извърнат върха му към кожата и той да прорасне в нея. Рискът нараства още повече след бръснене. Допълнителен риск идва от обстоятелството, че стегнатите облекла задържат влагата и покачват риска от инфектиране на кожата при врасване на косъм.

За страдание, единственото средство за унищожаване на подкожен косъм е изскубването му – една не доста приятна процедура. Прилагането на посочените нагоре ограничения подсигурява, че тя ще се постанова доста рядко, даже в зони, които се обезкосмяват постоянно.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР