Проблемът с трафика е за цяла София и за всеки

...
Проблемът с трафика е за цяла София и за всеки
Коментари Харесай

Мария Илиева от ГЕРБ: Още 2 метростанции са планирани в Младост

Проблемът с трафика е за цяла София и за всеки огромен европейски град. Имаме планове за разширение на метрото, в "Младост " метростанциите са най-вече на брой, има план за още две: при "Арена Армеец ", и сред Бизнес Парка и ИКЕА, ще има обща станция на метрото и лифта при Симеоново. Връзката на софиянци с планината е нашият приоритет. Това съобщи в "Офанзива с Любо Огнянов " Мария Илиева, претендент на ГЕРБ за кмет на регион "Младост " в Местни избори 2019.

Тя добави, че в "Младост " ще се отпушат още транспортни връзки: "Ще се свържат булевардите "Ляпчев " и "Сахаров ", бул. "Копенхаген " ще бъде удължен до 18-та метростанция в "Младост ", към нея ще има и трамвайно трасе ".

"Имам възприятието, че през последните години "Младост " е на "стоп ". Хората от екипа на госпожа Иванчева са претенденти за областен кмет. Ако преди 3 години тя влезе в кметството като представител на жителите, през днешния ден нейните заместници са претенденти за кмет от разнообразни политически обединения. Общо взето съперниците ми са от екипа на госпожа Иванчева ", заключи Мария Илиева.

За митингите против оградения имот пред блок 75, където притежателят възнамерява да построи детска градина, Мария Илиева изрично разгласи, че градеж там няма да има. "Не, несъмнено, пробвах да обясня - изрично няма да се строи: теренът е частен, по този начин е, само че то е към работната група, която съумя да реалокира 5 застрашени терена преди месец. Те ще се запазят като зелени площи. Този частен терен няма издадено позволение за градеж на детска градина. Собственикът може да си огради терена, това е право по закон. Но там няма да се строи, този терен е в листата на Столичен общински съвет, и в идващия общински съвет притежателят ще бъде заплатен с различен терен ", разясни Мария Илиева.

"Столична община сподели една добра процедура за противоречиви терени в междублокови пространства. Да, при блок 75 всеки ден разнообразни съперници, претенденти за кметове, вървят и приказват. По-важното е хората да знаят, че там няма да се строи, притежателят му ще бъде заплатен с различен терен - къде не знам. Намира се решение, което да е там, където това е възможно. Ролята на районния кмет не е да седи до тази ограда, а да търси решения посредством законодателство, посредством положителни практики ", посочи Мария Илиева.

Тя напомни, че до момента в който работната група към общината е водела договаряния със притежатели на един от петте терена, обезщетени с имоти на друго място, районният проектант на Община "Младост " "издаде позволение за градеж при блок 401. Г-жа Фандъкова му изиска оставката, той освен не я подаде, само че се кандидатира за кмет от Българска социалистическа партия ", разясни Мария Илиева.

Бюлетината на ГЕРБ/СДС е №68.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР