Проблемът с подслушването е част от един модел на насаждане

...
Проблемът с подслушването е част от един модел на насаждане
Коментари Харесай

Стефан Янев: Заварих хаос, трябва да възстановим държавността

" Проблемът с подслушването е част от един модел на втълпяване на боязън. Насаждане на надзор, дано да се огледаме към себе си и да преценим какъв брой известна е фразата - " това не е за по телефон ". Всеки един елементарен човек, в случай че не нарушава закона, в случай че работи в границите на честността и законността, няма потребност от тази фраза. Надявам се да не се трансформираме в страна в един предстоящ правосъден спор, тъй че ще се въздържа от информация, която имам. Когато обстоятелствата са неоспорими, когато има доказателства, когато мине правосъдна фаза - тогава може да се разяснява всичко ".

Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" Заварих безпорядък в държавната администрация, в метода на действието ѝ, метода на подготовка и взимане на решение, което, съгласно мен, не дава отговор на модела на взимане на решение и транспарантно ръководство. Това, което заварихме, е едно тежко завещание и ще ни бъде належащо време, с цел да бъде подредена в институционален смисъл страната и нейния държавен уред ", добави Стефан Янев.

По думите му това е една непостижима задача за длъжностен кабинет, само че този ще направи вероятното да сложи началото на този ред. Стефан Янев изрази вяра бъдещият парламентарно подсилен кабинет, който ще пристигна след служебното държавно управление, да припознае тази задача и тя да бъде доведена до дъно.

" Обективността идва от резултата, който виждаме всички: методът на взимането на решения, тяхното осъществяване и методът на действие на страната и на демокрацията в страната ни. Служебният кабинет ще работи въз основата на неприкритост и бистрота, в полза на хората и пред очите на хората ", добави Стефан Янев и още един път акцентира критериите на служебния кабинет - бистрота, професионализъм и честност.

Стефан Янев разяснява проблема към шефовете на ДАНС и на разузнаването.

" Тези хора се дискредитираха пред обществото с волеизявлението си да употребяват неплатен отпуск за интервала минимум за действието на служебния кабинет и може би и оттатък. По този метод значително бих споделил, че е нарушено и условието в техните съответни устройствени закони, където нарушавания от рода на уронване престижа на службата води до наказване. Така че въпросът мисля, че е явен. Въпросът с уволнението не стои. Процедура, несъмнено, има. Ще търсим вид за тяхното премахване и надлежно слагане началото на ново управление и започване на тези служби да работят в полза на жителите, в полза на страната, а не в нечий непознати ползи, каквито и да бъдат те. Чужди не на непозната страна, а предпологаемо на политически или други ползи ", акцентира Стефан Янев.

Той не отхвърли да има връзка сред ДАНС и историята с подслушването, само че съобщи, че ще разяснява, откакто завърши инспекцията.

Стефан Янев сподели още, че не може да има проверка в границите на два месеца с съществена задача подготовка на изборите.

" Самата подготовка на изборите е един много натоварен и тежък развой, изключително при последните промени на Изборния кодекс, където има доста нови детайли. Приоритетите са действието на страната, възобновяване от пандемията, помощта за българския бизнес, тъй че стопанската система да се развива в вярната посока, заздравяването на главните обществени системи - опазването на здравето, образованието ", очерта целите на служебния кабинет Стефан Янев.

Той разяснява, че би трябвало да бъде изменен методът, методът, тактиката за ръководство на пандемията.

" Резултатите не са приемливи. Справянето с пандемията досега е било по-скоро въз основата на някаква PR тактика или осведомително водене на голословни и безредни решения. Има и достижения, само че в доста лимитирани рамки. Служебното държавно управление работи по създаване на нова тактика, която да ръководи пандемията. Здравните ограничения да бъдат съответни, да продължи имунизационният проект с нужното движение, тъй че да се доближи групов имунитет, да се положат старания по повод заздравяването, подпомагането на българския бизнес, с акцент на дребните и междинни предприятия, които са едни най-големите работодатели и обезпечават прехраната на хиляди български фамилии ", добави Стефан Янев и означи, че служебното държавно управление приготвя и нова икономическа тактика, с която обществото ще бъде осведомено доста скоро.

Стефан Янев разяснява и българската позиция по отношение на участието на Република Северна Македония в Европейския съюз.

" Категорично не можем да отстъпим от българската позиция, която е завършена с декларация на българския парламент. Служебното държавно управление, при неявяване на парламент, не може да промени такава позиция във външнополитически проект. Категорично. Но ние сме подготвени на неофициални диалози с Република Северна Македония и нейното управление, тъй като генералната позиция на България е, че България поддържа европейското бъдеще на РСМ и Албания, които са в пакет ", сподели Стефан Янев.

Той съобщи, че не познава Васил Божков и не може да разяснява неговото минало.

Служебният министър председател поддържа назначението на Румен Спецов за изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите и означи, че е препоръчан от министъра на финансите.

" Ако неговата работа, в случай че неговите резултати не покажат упованията, които загатнах, ще търсим друго решение ", акцентира Стефан Янев.

По думите му политиците не трябва да си разрешават оценка във връзка с публицист, защото оценката я дават феновете и слушателите, българското общество.

" Непряко това е избор на президента, да поеме риска всеки наш неуспех да се отрази на неговата акция за президентските избори, по-скоро не работим за него, само че косвено от нашите дейности ненапълно зависи неговата акция. Аз се надявам да нямаме неуспехи, които да му попречат, той си има задоволително триумфи, на които да гради акцията си ", добави служебният министър председател.

Стефан Янев сподели още, че държавното управление търси възобновяване на държавността и подсилване на стопанската система.

" Защото, в случай че стопанската система работи, нашите български съграждани, които живеят в чужбина, при приемане на опция за положителни работни места, ще изберат сами да се приберат у дома и да отглеждат децата и внуците на доста българи тук, в България ", сподели още Стефан Янев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР