Проблемът с Nexo е, че се допуска да се заобикаля

...
Проблемът с Nexo е, че се допуска да се заобикаля
Коментари Харесай

Горанов: В страната на заклинанията трудно ще се направи редовно правителство

" Проблемът с Nexo е, че се позволява да се заобикаля Законът за финансиране на политическите партии. Допуска се пазаруване на цели партии, посредством финансиране от богати компании ", разяснява пред бТВ някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов.

Владислав Горанов уточни, че тематиката за Шенген стои пред нас " в едно и също състояние от 10 години ".

" Това, че следващ представител на страната се провали в дипломатическите старания да убеди Австрия и Холандия да бъдем признати, демонстрира, че имаме още какво да създадем в дипломацията. Аз бих се тормозил от обстановката с миграцията. Проблемите в тази сфера не понижават, а нарастват ", сподели Горанов.

" Ако има ясна формула какво да се направи в региона на върховенството на правото, хайде да го създадем, само че в случай че цялата промяна се свежда до промяната на Иван Гешев, това не е промяна. Дотук не видяхме нито една формула, която да удовлетворява тези, които претендират да създадат правосъдната промяна. Не желая да адвокатствам на никого, само че дайте да почистим какво тъкмо е правосъдната промяна. Ние в ГЕРБ доста добре знаем, имаме подробна пътна карта ", съобщи той.

" Аз постоянно съм бил срещу заклинания в политиката. Няма към момента диалог в ГЕРБ за връзките с Българска социалистическа партия и за обединения след изборите, само че мисля, че в страната на заклинанията мъчно ще се направи постоянно държавно управление ", предвижда Владислав Горанов.

Според него, проблемите със служебното държавно управление и Плана за възобновяване са почнали още при първия длъжностен кабинет, когато " дългата ръка на Асен Василев се виждаше отдалече и под нейно управление Пеканов вкара вътре доста условия, без наложително да са изисквани от Европа ".  А да приемеш самичък закон, тъй като си го написал като наложителен, и макар, че може и да опонира на главния закон, отново да го приемеш, би било неточност.
Вероятно е правилно изказването на Пеканов (за импортирани 14 закона по Плана за възобновяване, само че признати единствено два- бел.ред.) като численост, само че би трябвало да се види и качеството. Който предлага закони, би трябвало да убеди болшинството, че са положителни, тъй като най-лесно е кажеш, че ти си бял и добър, а те не одобряват нищо твое ", разяснява той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР