Проблемът с недостига на медицински кадри за пореден път днес

...
Проблемът с недостига на медицински кадри за пореден път днес
Коментари Харесай

Д-р Миразчийски: В момента недостигът е основно при специалистите по здравни грижи

Проблемът с дефицита на медицински фрагменти за следващ път през днешния ден излезе на напред във времето. Въпроса повдигна шефът на УМБАЛ Бургас доктор Бойко Миразчийски, като означи, че изключително остро дефицитът се усеща по време на летния сезон, когато популацията на Бургаска област се усилва четирикратно.

„ Стига се до моменти, когато имаме раздразнителен личен състав, тъй като минават прекомерно доста пациенти, а личният състав е непълен. Преди 5-6 години огромният дефицит беше при лекарите. В момента обаче дефицитът е главно при експертите по здравни грижи “, сподели той пред Българска национална телевизия.

От огромна значимост е предстоящата въздушна незабавна помощ, уточни още той. Д-р Миразчийски означи, че защото летище Бургас е напълно покрай лечебното заведение, УМБАЛ Бургас неведнъж се е възползвала от това улеснение – постоянно за свои пациенти от чужбина, в чиято застраховка влиза и въздушна незабавна помощ. „ След като ги стабилизираме при нас, идват с хеликоптер и ги взимат “, изясни той.

От думите му стана ясно още, че лечебното заведение е доста натоварено, изключително в летния сезон, а случаите на неотложност в болничното заведение са над 80%.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР