Проблемът с напрежението в Габрово, създало се след побоя над

...
Проблемът с напрежението в Габрово, създало се след побоя над
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Проблемът с ромите е най-големият за България

Проблемът с напрежението в Габрово, основало се след побоя над чиновник в супермаркет, е извънредно сериозен. Около това изказване се сплотиха социологът Андрей Райчев и политологът доцент Стойчо Стойчев в коментар по тематиката в ефира на „ Здравей, България ”.

„ Това е доста рисково. Това е най-големият проблем на България. Ромите ще бъдат значима част от популацията на България в идващите 20-30 години ”, сподели Райчев.

И добави, че би трябвало изрично да бъде потвърдено на обществото, че те не са привилегировани. Социологът прикани хората да не имат вяра на гръмки обещания на хора, които подсигуряват, че бързо ще решат този проблем.

„ Не мисля, че властта би предизвикала спор като този в Габрово ”, съобщи доцент Стойчев в отговор на въпрос дали размириците отклоняват публичното внимание от „ Апартаментгейт ”.

Стойчев и Райчев разясниха и тематиката с парцелите на властта и активността на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ).

„ В това положение комисията не може да лекува властта. Защо управлението ѝ не бъде изкомпозирано като при ЦИК или Комисията по досиетата? ”, запита Райчев.

А Стойчев добави, че може антикорупционният орган да се ръководи на ротационен принцип или от представител на опозицията, стига да не се употребява като инструмент за някакъв напън против ръководещите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР