Проблемът с кръвните тестове е, че тези проби се правят

...
Проблемът с кръвните тестове е, че тези проби се правят
Коментари Харесай

Демерджиев: Рокадите в МВР са плод на цялостна проверка на работата

Проблемът с кръвните проби е, че тези проби се вършат единствено в София и по тази причина се чака с месеци да излязат резултатите. Решението на този проблем е те да се вършат допълнително лаборатории. Затова сме задействали процедурата с министъра на опазването на здравето и се надяваме това да се случи скоро. За мен е нетърпимо хората да чакат месеци наред да им излязат резултатите.

 

Това сподели служебният вътрешният министър Иван Демерджиев в ефира на Нова телевизия. Той беше безапелационен, че няма случай пробата за опиати да е позитивен, а кръвният – не. " Тестовете са точни. Апаратите, с които се вършат, са утвърдени и дават отговор на всички условия на Европейски Съюз ", увери той.

По мотив на рокадите, желая да кажа, че не става въпрос единствено за случая „ Семерджиев “. Имаше цялостна инспекция на Министерство на вътрешните работи, имаше и още доста други случаи.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Многократно съм поставял въпроса по какъв начин може да се усъвършенства обстановката там. Плод на тези диалози са дейностите от през вчерашния ден. Изцяло предложенията кои хора да бъдат заменени, пристигнаха от професионалното управление “, посочи той.

По думите му един началник на РПУ би трябвало да е наясно с това дали има чадър над някого и да го предотвратява.

„ Много от нещата изтекоха в медиите. Недопустимо е полицейски чиновници да карат след приложимост на алкохол, имаше опит да бъде затулен този случай. Знаете случая „ Семерджиев “, „ Любенов “ “, сподели Демерджиев.

„ Аз съм правист и подобен модел съм наложил на работа в Министерство на вътрешните работи. Щом няма доказателства, не мога да настоявам, че някой е разпъвал чадър над някого. Проверката се разпростра доста необятно. Въведохме правилото да се търси отговорност от този, който съответно е направил нарушаване, от директния му началник и от ръководителя на съответната конструкция “, сподели вътрешният министър.

Демерджиев бе запитан дали може да даде пояснение за какво Семерджиев не е бил арестуван на място, в случай, че има данни, че е имало полицейски чиновници на място:

„ Има неуместно пояснение, че той имал украшения на ръцете, което пречело да ги смъкна от ръцете си, с цел да му се слагат белезници и до момента в който го правел, бил избягал. Били го подгонили, само че той избягал. Целият низ от събития на мен не ми звучи реален. Интересно е за какво са го подгонили без да го доближат или приближат. Не мога да настоявам, че това е преднамерено, само че това е неприемливо “, сподели Демерджиев.

По думите му има въпреки всичко безспорни доказателства, че протоколът по задържане не е спазен.

„ Твърденията на задържалите го служители на реда е, че имал часовник, гривни и така нататък и той трябвало да ги смъкна в колата “, посочи силовият министър.

„ Всички отчети по всички случаи редом са изпратени на прокуратурата “, добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР