Проблемът с комуникацията е присъщ за цялата ни политическа класа.

...
Проблемът с комуникацията е присъщ за цялата ни политическа класа.
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Тази коалиция не е създадена да бъде взривявана

" Проблемът с връзката е характерен за цялата ни политическа класа. Просто хората не са привикнали да си поддържат връзка с сътрудници. Това с " Не ми подвига телефона " е остарялата ария на нов глас. "

 

Това сподели пред БНР политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов.

 

Рейтингът на държавното управление се стабилизира, което демонстрира, че не са чак толкоз доста недоброжелателите на този кабинет, счита Стефанов. По думите му  " в случай че някой би трябвало да е гръмоотвод за всичко, което става, това са политиците ".

 

Предстои поредна фаза на стиковане и произнасяне зад закрити врата на неща, които може би няма потребност да чуваме, разяснява Стефанов по отношение на лидерската среща в ръководещата коалиция.

 

Наблюдаваме загрявка за същинската предизборна акция, означи политологът. Запитан по какъв начин резултатите от локалния избор ще се отразят на стабилността на ръководещата коалиция, той разяснява:

 

" Дали обединението ще се разпадне – не мисля. Тази коалиция не е основана да бъде взривявана. Големият губещ би бил някой от другите кандидати, които желаят да смъкват ГЕРБ от власт на локално равнище. "

 

В София ПП-ДБ може би ще завоюват, само че също по този начин могат да изгубят и зрелищно, изрази догадка преподавателят. Той предвижда, че ГЕРБ ще повдигнат личен претендент за кмет на столицата, само че ще чакат " съвсем до 12 без 2 ".

 

Да отворим Изборния кодекс, с цел да определим метода на гласоподаване на локалните избори, е губене на законодателна сила. Това бързане може да докара до огромни неточности и недомислици, предизвести Любомир Стефанов.

 

Относно завръщането на Васил Божков той уточни, че това е също като ролята на Алексей Петров за съставяне на обединението – някои хора обичат да си приписват водеща роля, а се оказват " периферни на кервана на политическото ".

 

Според Стефанов президентът Радев се държи като политически водач на партия, само че " сякаш му липсва куражът да се впусне непосредствено в конкуренция със своите съперници, а стои на завет, което е неточно и непристойно ".

 

" Като имаш искания, че изразяваш мнението на доста, създаваш партия, набираш поддръжка и излизаш на избори да тестваш доколко в действителност си известен, а не летиш на крилата на институционалния си рейтинг. "

 

" Започнахме да виждаме рационалната роля на Движение за права и свободи. Успяват там, с държание и институционална просвета, да дават образец. Движение за права и свободи са нужни да балансират, да дадат нужния брой гласове или да дадат посока. Днес просто се вижда, че без Движение за права и свободи не стават нещата. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР