Проблемът с кибератаките е сериозен, според гербера Александър Ненков. Няма

...
Проблемът с кибератаките е сериозен, според гербера Александър Ненков. Няма
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ пестеливи в коментарите за избора на нов главен прокурор

Проблемът с хакерските атаки е сериозен, съгласно гербера Александър Ненков. Няма институция в международен мащаб, която да е предпазена, посочи той.

По думите му няма по какъв начин да сме застраховани от такова нещо. Ненков прикани да не се политизира тематиката. Партиите имат по какъв начин да изкажат мнение за претендентите за основен прокурор, защото част от Висш съдебен съвет е излъчена от Народно събрание, означи той.

Не виждам съображение за предварителни избори, безапелационен бе Ненков.

Опитваме се да начертаем решения, включи се социалистът Крум Зарков. Левите стартират срещи с специалисти за намиране на ограничения против невижданата офанзивата против Национална агенция за приходите.

Левицата ще разяснява избора на нов основен прокурор, откакто са ясни всички претенденти. Важно е с какво доверие новият основен прокурор ще тръгне в работата си, по мнението на Крум Зарков.

Патриотите от дълго време са изгубили основната си роля в този парламент, счита аленият народен представител. Зарков добави, че обществото не е еднопосочно в поддръжката си за властта.

Припомняме, че на 22 юли стана ясно, че Иван Гешев е номиниран за нов основен прокурор.

Въпреки че импровизирано точно Иван Гешев беше спряган като най-вероятна номинация, а и най-вероятен правоприемник на Сотир Цацаров, шефът на спецпрокуратурата няколко пъти отхвърляше и отхвърляше такава опция.

Преди дни Гешев съобщи в изявление за Българска национална телевизия, че се е кандидатирал, с цел да не отиде напразно трудът на сътрудниците му.

На 25 юли няколкостотин души блокираха столичната улица " Екзарх Йосиф 12 " в символ на митинг с издигнатата кандидатура на Иван Гешев за нов основен прокурор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР