Проблемът с изтъняването на косата и повишаването на косопада може

...
Проблемът с изтъняването на косата и повишаването на косопада може
Коментари Харесай

Повече желязо и протеини спират косопада


Проблемът с изтъняването на косата и повишението на косопада може елементарно да се спре, в случай че се вземат ограничения против аргументите за появяването му. Лошото е, че установяването на съответните аргументи за проблемите с косата постоянно е по-трудно от лекуването им.

Нормално е да губим към 100 косъма от косата си на ден, т.е. към 0,1% от общото им количество. Най-често косопадът над тези стойности е резултат от непълноценно хранене и липса в хранителния режим на субстанции, които подхранват косата и поддържат растежа й.

Клетките в космените фоликули на косата са измежду най-бързо растящите и делящите се кафези на тялото. Същевременно обаче те нямат значима роля за оцеляването на организма . Ето за какво те са последните, до които доближават значимите хранителни субстанции, постъпващи с храната. Първостепенна задача на организма е да достави с тези субстанции жизненоважните за оцеляването си кафези и органи. Така, в случаите, когато храната не е задоволително питателна, до космените фоликули може въобще да не доближават значимите за растежа на косата субстанции . Именно тогава се появават присъщите проблеми с косата – космите изтъняват и се форсира опадането им.

Сред най-важните хранителни субстанции за косата, чиято роля постоянно се подценява, са протеините и микроелементът желязо.

Дефицитът на желязо е съществена причина за нараснал косопад при дами в дейна и детеродна възраст. Недостатъчното желязо се асоциира с понижаване броя на еритроцитите и надлежно по-трудно изхранване на космените фоликули. Известно е, че менструалния цикъл е причина равнищата на желязо в женския организъм да са непостоянни и да са доста мощно подвластни от постоянния банкет на микроелемента. Всяко отклоняване от нормата в тази ситуация води до проблеми с косата.

Друга честа причина за косопад е дефицитът на протеини в храненето. Косопад, предизвикан от този проблем, се среща по-често при мъжете. Всеки косъм е формиран от белтък, главно кератин, което изисква непрекъснато доставяне на фоликулите с протеини, които да обезпечат растежа на здрава и плътна кoса. Дефицитът на протеини изключително когато е продължителен, предизвика закъснение на растежа на косата, изтъняването й и по-лесното й опадане .

Свързани публикации.. Бели коси при младежи – аргументи и предварителна защита 0 Как да подобрим растежа на косата с натурални средства 0 Ботокс за коса – защо се ползва? 0

Всеки косъм минава през етапи на деен напредък, покой и опадане. В рамките на 3 години косъмът пораства, по-късно навлиза във фаза на покой за няколко месеца, а най-после пада и на негово място фоликулата стартира да изхранва нов.

При дълготраен недостиг на желязо или протеини в организма голям брой косми наложително навлизат от фаза на напредък в интервал на покой и може да опадат прибързано, и по-лошото – по едно и също време. В тези случаи нарасналият косопад основава най-сериозни проблеми, които обаче може да се компенсират сполучливо с бързо повишение приема на желязо и белтъчини с храната.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР