Проблемът с информацията, идваща от Русия, е, чережимът на Путин

...
Проблемът с информацията, идваща от Русия, е, чережимът на Путин
Коментари Харесай

Петър Карабоев: Ресурсът на руските служби е в репресивната част, а не в превантивната

Проблемът с информацията, идваща от Русия, е, чережимът на Путин заличи всевъзможни външни поправки за това какво прави властта и какво вършат службите- няма свободна преса, митинги не се позволяват и няма обществен спор на специалисти, които да правят оценка тезите, които се стартират в общественото пространство.

Това сподели пред БНР заместител основният редактор на " Дневник " Петър Карабоев.

" Президентът ВладимирПутин приказва без доказателства за украинската диря.Видяхме, ченяколко от хванатите терористи са грубо бити и измъчвани, евентуално още при самото задържане.Това слага голяма въпросителна върху всичко, което те са споделили. "

По думите на журналистаресурсът напрофесионалистите в съветските служби за битка с тероризма ев репресивната част, а не в превантивната.

" Идеологическата задача, която им се спуска от Кремъл - да се атакува Западът, да бъде вметнат Киев в цялата история, им пречи да си правят работната. Голяма част от ресурса им, изключително след 2022 година, беше хвърлен в това да се борят с всевъзможни съперници на режима, които пишели в интернет против войната или подкрепяли Навални, вместо да се занимават с действителни закани. Тези хора се пробват да правят нещо, само че в последна сметка се оказва, че майакцентът при тях е повече върху репресивната част, в сравнение с върху превантивната.Те са доста бързи в това да разкрият кой е направил и кой е оказал помощ на причинителите, нозащо не го предотвратиха?Това еключовият въпрос в цялата обстановка. " - уточни той.

Карабоев акцентира, чеот доста години е нараснала степента на сигурност на огромни публични обекти в Москва, а Подмосковието е част от нея:

" Това е защита, която не е готова за въоръжено нахлуване. Това е много скъпо и много рисковано да напълниш с оръжие десетки и стотици охранители. Освен това е и политически доста внимателно, тъй като,ако напълниш столицата с въоръжени охранители, внезапно хората ще стартират да питат къде е сигурността на Русия, нали Путин беше огромният защитникна сигурността на Русия. "

Той акцентира, че 1/3 от жертвите на атентата в " Крокус сити хол " са били убити от терористите, останалите са починали от пожара, т.е.евакуационният проект на постройката не е сработил.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР