Проблемът с доставки на ваксини в европейските страни доведе до

...
Проблемът с доставки на ваксини в европейските страни доведе до
Коментари Харесай

Каква ваксина бихте си поставили, ако всички са достъпни?

Проблемът с доставки на ваксини в европейските страни докара до търсене на различни способи.

Унгария стана първата членка на Европейски Съюз, която подписа договорка за 2 милиона дози от съветския медикамент " Спутник V " . Той към този момент се ползва и в Сърбия.

От своя страна западната ни съседка стана първата страна в Европа, която позволи използването на китайската ваксина на " Синофарм " . Сърбия измунизира популацията си с препарата на американската компания " Пфайзер " . В резултат от Белград се гордеят, че са на трето място в Европа и на шесто в света по брой имунизирани на 100 души.

У нас в понеделник дойдоха малко над 14 хиляди дози от " Пфайзер " - отплата на забавените доставки предходната седмица. Здравните управляващи чакат пратките да станат по-големи и по-редовни. От другата американска компания - " Модерна " , до този миг сме получили единствено 2400 дози.

В Европа темпът на ваксиниране върви с най-висока скорост във Англия. Там употребяват британската ваксина на " Астра-Зенека " , която бави доставките за страните от Европейски Съюз, само че не и за родната си страна. България остава надалеч обратно. При сегашните темпове на имунизация се чака извличане на групов имунитет да имаме едвам през 2040 година
Каква ваксина бихте си сложили, в случай че всички са налични? Английска Американска Руска Китайска Друга (посочете в коментарите) Имам доверие на всички лицензирани лекарства Не искам да се имунизирам Вече сте дали своят вот за тази анкета
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР