Проблемът на този свят е, че глупаците са твърде уверени,

...
Проблемът на този свят е, че глупаците са твърде уверени,
Коментари Харесай

5 навика, които издават глупавите хора

„ Проблемът на този свят е, че простаците са прекомерно уверени, а умните хора са цялостни със подозрения. “ - Бертран Ръсел

И сигурно сме съгласни с обстоятелството, че интелигентността има доста мощно въздействие върху всички области от живота на даден човек, било то кариерата му, сантименталните връзки, другарството, фамилните проблеми, финансовата сигурност и така нататък - във всичко това, блестящо и разумно, мозъкът може да доста потребен.

1. Само глупавите хора имат вяра, че би трябвало да са прави непременно

Що се отнася до оправянето с спора, умните хора са в положение да съчувстват на съперниците си и да гледат на обстановката от тяхна позиция. Те имат самообладание да изслушат причините на другия човек и могат да сменят мнението си, в случай че схванат, че бъркат.

Но глупавите хора могат да разтеглят всеки спор за неопределен срок и в никакъв случай да не се откажат от мнението си, даже в случай че съперникът дава доста разбираеми и учредени на обстоятелства доказателства за неговия неуспех.

2. Глупавите хора упрекват другите за своите ллични неточности

Интелигентен, почтен и интелигентен човек не би трансферирал своята виновност на различен.

Но глупавите хора по предписание не могат да дават отговор за грешките си. Вместо да си признаят и да стартират да работят за поправянето ѝ, те се показват за жертва на външни условия и да убеждават другите, че не би трябвало да ги ругаят, а да ги съжаляват.

3. Глупавите хора подценяват възприятията и потребностите на другите

Умните хора по природа са мощни емпати. Чувствата и мненията на другите хора не им наподобяват незначителни и неразбираеми и по тази причина те не ги избутват настрани. Именно това качество оказва помощ на умните хора да възприемат разнообразни гледни точки и да гледат на обстановката с очите на някой различен.

Но глупавите хора, в противен случай, не могат да позволен, че нечие мнение или мироглед за света може да е изцяло друго от тяхното.

4. По предписание глупавите хора са по-агресивни в спорове.

Всички сме хора и всички се ядосваме понякога. Понякога гневът побеждават даже доста умни хора. Но разликата е, че умните хора могат да управляват страстите си и да ги одобряват - даже отрицателните. Те в никакъв случай няма да разрешат на отрицателните мисли да ръководят дейностите им, тъй като знаят, че по-късно ще съжаляват.

Но по-малко интелигентните и искрено глупави хора се ядосват и стават нападателни всякога, когато нещата не вървят по метода, по който желаят.

5. Глупавите хора знаят, че са по -добри от всички останали.

Умните хора не се опасяват от съревнование и конкуренция. Те се пробват да оказват помощ на другите и да ги стимулират да станат по-добри и по-умни.

Но глупавите хора... за тях е доста значимо, в случай че не да бъдат, то най-малко да наподобяват по-добре от всички останали.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР