Проблемът на Хонг Конг – най-скъпия пазар на недвижими имоти

...
Проблемът на Хонг Конг – най-скъпия пазар на недвижими имоти
Коментари Харесай

Строят изкуствен остров с жилища

Проблемът на Хонг Конг – най-скъпия пазар на недвижими парцели в света, от дълги години се бори с жилищната рецесия. Въпреки колосалната междинна цена на квадратен метър жилищна повърхност от 28 570 USD, търсенето пораства. Това принуждава държавното управление на специфичния административен регион на Китай да търси други възможности. Една от тях е построяването на неестествен остров. Властите към този момент отпуснаха 71 млн. USD за изследване от техническо-икономически темперамент за реализирането на плана South China Morning Post. Проучването на терена ще отнеме най-малко 3 години.

Проектът включва основаването на насипни острови във водната зона, прилежаща на планинския остров Лантоу, както и съответната транспортна инфраструктура. За задачата от морето „ ще се вземат “ 1000 хектара повърхност. Плановете на новия остров да бъдат построени 260 000 жилището, като 70% от тях ще са обществени жилища.

Идеята за Lantau Tomorrow Vision беше визирана от ръководителя на администрацията на Хонконг Кари Лам още през 2018 година Тя провокира вълна от разногласия от страна на природозащитници, защото новият остров освен ще наруши еко равновесието, само че и ще има унищожителен резултат върху него.

Lantau Tomorrow Vision ще е най-скъпия план в историята на Хонг Конг – 80.5 милиарда USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР