Проблемът на България е, че в последните 15 години се

...
Проблемът на България е, че в последните 15 години се
Коментари Харесай

Асен Василев: В последните 15 години се залагат едни средства, които никога не стигат

Проблемът на България е, че в последните 15 години се залагат едни средства, които в никакъв случай не стигат. Това е по този начин, тъй като някой в институциите не си е приключил работата. През последните години се подвигнаха много обществени заплащания. Дадоха се 80 милиона за заплати и все пак останахме в границите на 3% недостиг. Това разяснява министърът на финансите Асен Василев в ефира на Българска национална телевизия.

3% недостиг е границата за една страна, че няма да и се постанова да задлъжнява, посочи той.

„ Видя се, че България може да се развива. В множеството страни, които влязат в Европейски Съюз, неравенствата стартират да понижават. Това е по този начин, тъй като Европа дава средства за кохезионна политика. Неравенствата в България порастват и то трагично. Това значи, че не се образуват гета и неравенства, а всеки има еднакъв късмет. Колкото повече се събира ножицата, толкоз по-бързо пораства стопанската система. Когато стопанската система дава еднакъв късмет, тя може да се възползва от гениите на своите жители ”, изясни финансовият министър.

Решението за „ Росенец ” е импортирано, доколкото знам, от Политическа партия. В държавното управление се работи много умерено. Решенията на държавното управление се вземат консенсусно, увери той.

Големите решения за България за първи път се вземат в Народното събрание. За първи път хората, които вземат решенията седят в Народното събрание, акцентира Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР