Проблемът е основно при третия устой на моста,който е поддал.

...
Проблемът е основно при третия устой на моста,който е поддал.
Коментари Харесай

Затвориха моста за благоевградското село Покровник, критично е положението на много места

Проблемът е главно при третия устой на моста,който е поддал. По моста се стига до селата Покровник, Лешко, Габрово и Падеш и Мощанец. Жителите на тези обитаеми места могат да употребяват обходен маршрут, с цел да стигнат до домовете си, добавя Българска национална телевизия.

Ще бъде осъществен оглед от експерти на проблематичния сектор, само че за в този момент не е ясно по кое време мостът ще бъде още веднъж отворен.

Предупредителни табели ще бъдат сложени, с цел да предизвестяват хората, че придвижването през моста е затворено.

Във връзка със затварянето на моста, от Община Благоевград оповестиха, че се трансформира разписанието на градския превоз. Движението по линия №3 от към този момент ще бъде пренасочено през " Зелендолско шосе ".

Бедствено състояние и в четири общини в Пиринско след проливните превалявания - Симитли, Гърмен, Благоевград и Петрич. Заради отнесените пътища няма достъп до значими за водната инфраструтктура обекти и Петрич е застрашен от режим на питейната вода.

Критична е обстановката в Кресна, Хаджидимово и Банско - има десетки свлачища и откъснати пътища. Бедстващи хора няма, само че има откъснати пътища към някои села в района.

Затворен е пътя за село Сушица в община Симитли, поради подкопаване на платното. На доста места реките Струма и Места излязоха от коритата си и заляха аграрни площи.

В Гърмен продължава да вали дъжд и река Канина заплашва да прелее. Няколко обитаеми места в общината са без вода поради опустошен тръбопровод.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР