Проблемът е комплексен, на цялата държа - от законодателството, мерките,

...
Проблемът е комплексен, на цялата държа - от законодателството, мерките,
Коментари Харесай

Сестрата на Филип: Защо в Гърция шофьорите се страхуват от глобите, а у нас - не?

Проблемът е сложен, на цялата държа - от законодателството, ограниченията, контролът, който би трябвало, само че не се постанова, от обществото и мисленето на хората, че са безнаказани и няма да има последици, даже да се качат зад кормилото след приложимост на алкохол. В чужбина нещата са разнообразни, там законите и санкциите са моментални. В Гърция няма оставени никакви малки врати за обжалване на актовете. И хората, преминат ли границата, стартират да се опасяват и карат деликатно. Защо не се опасяват у нас и нарушават разпоредбите?

Това попита Ина Арсова, сестрата на 15-годишния Филип, който бе погубен при секване на пешеходна пътека в центъра на София.

Не може най-голяма санкция за шофиране след алкохол да е 2000 лева, това е смешно. На такава тясна улица да се кара с 88 км в час, при никакъв спирачен път и непрекъснато увеличаване на газта - думи нямам, сподели още Арсова пред Нова тв.

Тя разяснява и информацията, че в колата е имало жена, която досега не се е посочила обществено: Тя е била с този човек, преди да се качи той в колата, знаела е какво се случва - в някои страни това е съучастничество, а при нас е единствено разпитана. Има страни, в които притежател на заведение, в случай че види пил човек да се качи в автомобила си и не го спре или алармира, заведението се затваря за година. Тези хора не са съучастни, те би трябвало да стопират околните си да правят закононарушение, сподели Арсова.

Филип беше неповторимо и възпитано дете, в никакъв случай не е нарушил нито едно предписание. Никога не е отишъл на учебно заведение без домашно или неопитен. Никога не би си разрешил да пресече на друго място, с изключение на на светофар или пешеходна пътека. Силен дух и наличие, беше ни за образец на нас, възрастните - по какъв начин е допустимо от дребен да е мощен и виновен, описа сестра му.

Филип доста обичал да се разхожда в центъра на София, където е роден и израснал, да излиза с другари.

Спортуваше от дребен. Преди няколко месеца при подготовка си счупи ключицата и думите към родителите му бяха: Съжалявам, че ви предизвиквам това, тъй като го водеха по лечебни заведения. Беше толкоз виновен, беше привикнал да се оправя самичък, сподели Арсова.

Миналата година Филип изкара отлични резултати на матурите, не заслужаваше по никакъв метод да бъде осъден с сходна орис. Хората би трябвало да знаят, че идващото потомство може да е по-добро от нашето, разтрепери се дамата.

Хората ги е боязън, че могат да останат без кола, а не ги е боязън, че могат да погубят животи и да разрушат цели фамилии. Има доста неща, които могат да се създадат, да се стартира най-много със законодателни промени, има доста европейски образци. Глобите от актове би трябвало да се събират съответно, с цел да знае всеки, че не е безнаказан, разяснява още Арсова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР