Проблемът е, че имахме парламент, който опраска тези машини, не

...
Проблемът е, че имахме парламент, който опраска тези машини, не
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Отваря се вратата преди местния вот да се премахне машинното гласуване

" Проблемът е, че имахме парламент, който " опраска " тези машини, не искаше те да се случват. Сега внезапно ЦИК се отхвърля от всеки вероятен надзор да забележим фактически има ли проблем с тези машини ", разяснява пред Стоил Цицелков от Обществения съвет към Централната изборна комисия. 

По думите му с последното решение на ЦИК за общо регистриране в протокола на гласовете от хартиените и машинните бюлетини няма да се знае от кое място идват грешките.
" Отново се разрушава доверието към изборите, като се нападна една или друга технология ", счита Цицелков, който акцентира, че машината за гласоподаване е била принизена " до касов уред ", само че продължава да има опция да резервира данните.

" Да може да разреши следствие, да стане ясно какво е ставало, в случай че има операция. Ние напълно се отхвърляме от тази опция. Не виждам здрав разсъдък зад такова решение ", счита той.

Според Цицелков последното решение на ЦИК за преброяването след вота отваря вратата " да се изиска напълно унищожаване на тези машини преди локалния избор, който евентуално ще е 2 в 1 ".

" Натам вървят нещата ", счита той.

Цицелков подлага на критика равнището на другарство в ЦИК, което съгласно него протича " с профанизми и персонални нападки ".

" Няма по какъв начин да са подготвени добре СИК-овете, когато към момента няма методически инструкции и ясно написани правила ", съобщи още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР