Пробивната технология на IVO Ltd може да пренапише учебниците по

...
Пробивната технология на IVO Ltd може да пренапише учебниците по
Коментари Харесай

Започват реалните космически тестове на „невъзможния“ квантов двигател Quantum Drive

Пробивната технология на IVO Ltd може да пренапише учебниците по физика.

През миналия уикенд ракетата Space X изведе в космоса новаторската система за електрически мотори Quantum Drive, създадена от IVO Ltd. Проектът провокира страхотни и спорни отзиви в научната общественост, защото физиците настояват, че неговата работа опонира на законите на Нютон.

Космическата задача SpaceX Transporter 9, която се организира на 11 ноември, включва над 80 разнообразни товара, изпратени в ниска околоземна орбита, измежду които и Quantum Drive. Собственикът и създател на IVO, Ричард Мансел, удостовери сполучливото извеждане и разполагане на спътника, който сега към този момент изпраща сигнали, до момента в който чака да бъде открита по-нататъшната връзка.

След като бъде открита устойчива връзка със спътника Barry-1, който носи на борда си два Quantum Drives, ще стартира процесът на събиране на данни в орбита преди тестването на тези неповторими мотори. Мансел съобщи, че взаимната работа на IVO и Rogue Space Systems за събиране на базови данни от орбита ще помогне да се удостовери работата на моторите.

Миналото лято Мансел показа, че се е въодушевил от работата на професор Майк Маккулох от Плимутския университет, който изследва природата на инерцията и създава теорията на квантовата инерция. Тази доктрина, макар че провокира рецензии, е в основата на създаването на квантовото задвижване. Прототипи на задвижването са тествани в условия, които симулират галактическото пространство, и демонстрират обещаващи резултати.

Въпреки скептицизма на научната общественост IVO сполучливо докара плана си до напълно действителни галактически проби. Резултатите от идните тествания могат да пренапишат учебниците по физика или да потвърдят Нютоновата физика. Независимо от резултата, екипът на IVO е потвърдил способността си бързо да трансформира и най-революционните хрумвания в действителни артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР