Проби, взети от район в Агръ, Турция, са доставени в

...
Проби, взети от район в Агръ, Турция, са доставени в
Коментари Харесай

Тайната на Ноевия ковчег се разследва в Истанбул

Проби, взети от регион в Агръ, Турция, са доставени в лабораторията на Истанбулския механически университет, с цел да се откри дали са остатъци от Ноевия ковчег.Ноевият ковчег, разказан в свещените книги, е издирван от епохи и се счита, че се намира на планината Арарат.Преди към 2 месеца е основан проучвателен екип от учени от Университета Agri Ibrahim Cecen и Истанбулския механически университет. Експертите започнаха проучване на региона, където се твърди, че са руините на Ноевия ковчег.Близо 30 скални и почвени проби, събрани от мястото със специфични позволения под координацията на Кабинета на губернатора, са отнесени от Агръ в Истанбул, в лабораторията на Университета, с цел да бъдат изследвани.

 1 1 - Тайната на <a> Ноевия ковчег </a> се проверява в Истанбул
Очаква се лабораторните проучвания да продължат към 1 месец и да открият дали има следи от артефакта.
Заместник-ректорът на Истанбулския механически университет и декан на Минния факултет – проф. доктор Мустафа Кумрал, и ръководителят на Катедрата по геоложко инженерство в същия университет – проф. доктор Емин Чифтчи, вършат изказвания по отношение на процеса на работата.Д-р Мустафа Кумрал споделя:„ Нашата цел е да разберем дали структурата там е друга от общата геоложка конструкция в района? За да се разкрие това ще се вършат макро и микронаблюдения.Те ще бъдат подложени на химически разбори. Ако има разлика по отношение на общата минералогия и геологията на района това би ни насочило към Ноевия ковчег. “Четете още: Учени създадоха план за Ноев ковчег на ЛунатаЛегендата за Ной е приета от три съществени религии: християнство, юдаизъм и ислям. Има единствено едно изключение – в Корана написа, че ковчегът на оракул Нух (в Библията – Ной) не е дебаркирал на Арарат, а на планината Джуди в Югоизточна Турция. Но от епохи откривателите не престават да търсят именития транспортен съд точно по скатовете на Арарат.В началото на XIX век Фридрих Паро доближава върха на планината. Именно той открива голям плосък обект, който може да е служил като пристан за Ноевия ковчег.Половин век по-късно, англичанинът Джеймс Брус намира дървена греда на доста огромна надморска височина „ с явни следи от принадлежности “.Твърди се, че няколко години по-късно турски метеоролози се натъкват на рамката на античен транспортен съд, стърчаща от хладилник. Вестниците по целия свят разгласяват находката.През 1916 година съветският водач Владимир Росковицки, който прелита над Арарат, оповестява, че е видял останките от голям транспортен съд. Това е докладвано на император Николай II, който подрежда подготовка за експедиция, само че същата по този начин и не се реализира.През 1952 година французинът Фернан Навара, който посвещава съвсем 20 години на търсене на артефакта, споделя, че е „ изцяло сигурен, че е разкрил кораба “.Книгата му, която съдържа роман за експедицията, е озаглавена „ Ноевия ковчег: допрях го “.

 51waAM98xKL. AC SY780 - Тайната на <a> Ноевия ковчег </a> се проверява в Истанбул
За в този момент, учените, които изследват предадените им находки не могат нито да потвърдят, нито да опровергаят, че това е Ноевия ковчег.Остава да чакаме резултатите от по-нататъшните проучвания …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР