Призьорите от пролетния кръг на международното състезание "Математика без граници"

...
Призьорите от пролетния кръг на международното състезание "Математика без граници"
Коментари Харесай

Математици от Видин получиха награди от международно състезание

Призьорите от пролетния кръг на интернационалното съревнование "Математика без граници " бяха наградени във видинската математическа гимназия "Екзарх Антим I ". Дванадесет възпитаници са с медали, заяви Камелия Иванова, ръководител на видинската секция на Съюза на математиците в България:
"Дванадесет са медалите ни за този кръг- един златен, пет бронзови и шест сребърни медала, като те са разпределени в разнообразни класове и имаме медалист от първи клас, както видяхте, втори клас има един медалист, има един и в трети клас. Останалите към този момент са възпитаници от математическа гимназия и останалите единайсет медала са при тях. "
Учениците получиха и документи от съревнованието. Финалите на надпреварата "Математика без граници " са на 30-и юни, 1-ви и 2-ри юли. То ще бъде в две категории - самостоятелно и отборно. Видинската математическа гимназия ще има девет участници, два цялостни тима - един от пети и един от седми клас. Ученик от единадесети клас и двама от пети клас ще вземат участие в самостоятелната конкуренция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР