Призоваваме ръководството на Продължаваме промяната, спускащо решения в Столичния общински

...
Призоваваме ръководството на Продължаваме промяната, спускащо решения в Столичния общински
Коментари Харесай

Борис Бонев призова ПП да не легитимира узурпирането на СОС от ГЕРБ и БСП

" Призоваваме управлението на " Продължаваме промяната ", спускащо решения в Столичния общински съвет (СОС), да премисли държанието си, както и ролята на СОС и да разбере, че общинските съветници са директно определени от жителите на София, с цел да правят работа и да вземат решение проблемите на софиянци, а не с цел да вземат решение вътрешнопартийни разногласия и да обезпечават вътрешно партийни упоритости. " Това съобщи общинският консултант Борис Бонев от " Продължаваме промяната-Демократична България " ( " Спаси София " ) на брифинг в Столичния общински съвет (СОС) във връзка на днешния избор на сформира на непрекъснатите комисии в СОС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Със страдание споделяме, че намираме решението на управлението на " Продължаваме промяната " да се задържат двете председателски места на комисии, които всички общински съветници знаят, че са второстепенни, и по този метод да се легитимира узурпирането на СОС, е погрешно. Не можем да се съгласим с сходен вид дейности ", съобщи Борис Бонев.

Днес станахме очевидци на бруталното " узурпиране на СОС " в ръцете на ГЕРБ и Българска социалистическа партия с поддръжката на дребните партии, сподели Бонев. Според него това е положение, за което са предизвестили, че е " недемократично, не дава отговор на вота на жителите и " натиква " най-голямата група в ъгъла, което в никакъв случай не свършва добре ".

Направихме опити да предоговорим това решение на останалите общински съветници, уточни Бонев. Той обърна внимание, че от ГЕРБ са отказали да отидат на среща, защото Бонев е коментирал водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

С това, което се случи през днешния ден и преповтарянето на всички тези гласувания, с които още веднъж ГЕРБ получиха всички останали комисии, благодарение на Българска социалистическа партия, в действителност ясно се демонстрира, че ГЕРБ ще носи отговорност за протичащото се в София, съобщи още Борис Бонев. Той акцентира, че не инцидентно на брифинга зад него стоят единствено общинските съветници от " Спаси София ".

" В рамките на полемиката в групата, ние преценихме, че е редно всички оферти за ръководители на комисии в СОС да създадат отказ, тъй като не считаме за обикновено да се легитимира узурпирането на СОС ", изясни Бонев.

Той уточни, че общинският консултант от Бонка Василева от " Демократична България " (ДБ) си е направила отказ като ръководител на комисията по корупция и благодари на Демократична България. Това, съгласно Бонев, демонстрира висок морал и ясни правила.

Според Бонев, групировката му в никакъв случай не е била жадна за власт и че няма по какъв начин " Спаси София " да одобри връщането на ГЕРБ на власт благодарение на " наши съперници или сътрудници ".

Той избегна журналистическите въпроси, само че на запитване какво ще се случи, в случай че от Политическа партия не се вслушат в апела , Андрей Зографски от " Спаси София " отговори: " И ние ще преосмислим нашето решение " . От думите му става въпрос за решението за обединението сред партиите.

От " Спаси София " нееднократно са заявявали, че в случай че съдружните им сътрудници по някакъв метод работят с ГЕРБ, то партията му ще напусне общата група в съвета.

Преди днешното гласоподаване в СОС коалиция ПП-ДБ-СС предложи свое систематизиране на комисиите. В него на най-голямата група се даваха пет: по финанси, по архитектура, околна среда, младежта и спорта и антикорупционната. На ГЕРБ-СДС - правната, кулура и обучение, стопанска система и интернационално сътрудничество; на Българска социалистическа партия - опазването на здравето, превоза и връзките с гражданското общество; на " ИТН " - енергийната; на " Възраждане " (отцепници) - комисията по публичен ред и сигурност. Този отчет изобщо не стигна до гласоподаване през днешния ден.

Столичният общински съвет (СОС) прегласува състава на комисиите по отчета на Карлос Контрера, както на съвещанието на 8 февруари като единствената разлика беше, че Антон Хекимян оглави комисията за противопоставяне на корупцията след отвода на Бонка Василева.

Така ГЕРБ-СДС получи пет комисии - по финанси и бюджет, по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна, по обучение и просвета, по публичен ред и сигурност, и антикорупционната. А ПП-ДБ-СС получиха две: за децата, младежта и спорта, и по интернационално съдействие и европейски стратегии.

Българска социалистическа партия оглави четири комисии: по превоз, по опазване на здравето и обществена политика, по локално самоуправление и нормативна уредба (правна) и за връзки с гражданското общество, а отцепниците от " Възраждане " - две - по архитектура и териториално устройство и по околна среда, земеделие и гори.

" ИТН " получиха енергийната комисия, наречена " по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР