Призоваваме премиера Борисов да спре раздаването на бонуси в държавната

...
Призоваваме премиера Борисов да спре раздаването на бонуси в държавната
Коментари Харесай

ДБГ: Борисов да спре раздаването на бонуси в държавната администрация

Призоваваме премиера Борисов да спре раздаването на бонуси в държавната администрация. Решението на Народното събрание да разреши бонуси за държавни чиновници в бордовете на държавни и общински компании е висша безочливост на фона на тежката зараза и вероятния банкрут на стотици дребни и междинни компании, до които обещаните от страната помощи не стигнаха.

Това сподели Димитър Делчев - ръководител на Движение България на жителите, които са сътрудник в мрежата „ Изправи се.БГ “ в предаването Офанзива с Любо Огнянов по Канал 3.

На въпрос за митинги те, Делчев акцентира, че дружно с " Отровното трио " са взели решение те да преминат в нови форми, с цел да се пази здравето на митинги ращи и служители на реда. Автошествието от Министерски съвет до резиденция Бояна, което се организира в петък, целеше да покаже, че у нас елитът, управителен от господин Борисов, има достъп до лекари и медикаменти, а за елементарните хора няма. Хаосът в здравната система, е причина България да е към този момент преди всичко по смъртност в Европа. Това се дължи на безотговорността на премиера, който пропиля 6 месеца за подготовка преди втората вълна на епидемията. През това  време държавното управление се занимаваше с това по какъв начин да свои по най-хубавия за тях метод 12-те милиарда лева от европейския фонд за възобновяване, добави Делчев

От партньорската мрежа Изправи се.БГ от дълго време предлагаме електронни предписания и съответни условия за доктори и медицински сестри, които 9 месеца след първия Коронавирус случай още не са факт.  Правителството трябваше да преназначи част от държавните чиновници да дават отговор за спазването на карантинните ограничения от инфектирани и контактни, за което има дефицит и не се изискват специфични познания.

Ключово значимо е PCR тестванията да станат безвъзмездни, както са в съвсем цяла Европа. В момента цената от 110 лева на едни тест, без който лекарите не одобряват за лекуване, е цената на един човешки живот. За сметка на това пари за асфалт има премного в новия бюджет – 1,7 милиарда лева се отделят за автомагистрали.

Според Делчев, държавното управление би трябвало неотложно да подаде оставка, тъй като всеки ден на власт коства човешки животи. Той изясни вкопчването във властта с желанието на ръководещите да одобряват още лобистки закони, като този за двойните неустойки в интерес на компаниите за бързи заеми или този за криминализирането на споделените пътувания до учебно заведение или родния град.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР