Призоваваме от доста време насам за разумност и диалогичност, за

...
Призоваваме от доста време насам за разумност и диалогичност, за
Коментари Харесай

Филип Попов, БСП: Изходът от политическата криза би бил редовен кабинет

Призоваваме от много време насам за разумност и диалогичност, за разделяне на институциите и управляващите, всеки да си гледа своята подготвеност и работа, тъй като пред България предстоят в действителност доста тежки тествания. Това сподели в " Денят стартира " Филип Попов от " Българска социалистическа партия за България ".

Според него главните проблеми пред страната сега са равнището на инфектирани поради новата коронавирус вълна, бежанският напън във връзка със протичащото се в Афганистан и повишението на цената на електричеството. По думите на Попов сме изправени се пред доста тежка есен и зима

" Изходът от политическата рецесия би бил един постоянен кабинет. с цел да се стигне до него, е нужна диалогичност, държавническо мислене и вдишване на отговорност пред българските жители ", съобщи Филип Попов.

Той акцентира, че от Българска социалистическа партия в никакъв случай не са се намесвали в компетентността на други институции, в това число и на Президентството.

Причините са доста и те не са заложени единствено в служебния кабинет, единствено че министър-председателят сподели, че следва да има парламент, с цел да се направи смяна в Закона за енергетиката и цените да тръгнат надолу. В момента обаче се намираме в политическа рецесия и това няма по какъв начин да стане, счита Попов.

По думите му, огромна част от виновността за задъхването на лечебните заведения, лекарите и целия медицински личен състав в коронавирус отделенията е на предното държавно управление.

" Усмихнати физиономии видях от страна на ГЕРБ по отношение на това, което се случва в Народно събрание, единствено че това за жалост не демонстрира, че всяка една от партиите, което ние призовахме, да надмогне егото си, да надмогне партийния си интерес и да отбрани в последна сметка националния си интерес ", съобщи Попов.

" Трябва да се разберем по няколко целта, които са за страната, да дадем период на това постоянно държавно управление, което да извърши тези няколко целта с съответни ограничения поради провокациите, които предстоят ", добави той.

Попов сподели, че служебното държавно управление е с вързани ръце, защото в актуализацията на бюджета част от парите идват по Плана за възобновяване и резистентност, който още не е импортиран в Брюксел. От друга страна, служебното държавно управление отхвърля да го внесе, а постоянното желае да го преработва.

" Трябва да има политическа воля, с цел да може този парламент да съществува, да работи, с цел да направи всичко е належащо да се посрещнат тези провокации ", заключи той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР