Призовавам ви да спрете, врагът просто чака вътрешнополитическата ситуация да

...
Призовавам ви да спрете, врагът просто чака вътрешнополитическата ситуация да
Коментари Харесай

Генерал Суровикин: Военният метеж ще бъде в полза на противника

„ Призовавам ви да спрете, врагът просто чака вътрешнополитическата обстановка да се утежни у нас. Не можеш да играеш в интерес на съперника си. " С тези думи военачалник Суровикин разказа обстановката, която се разви към ЧВК " Вагнер " и нейния създател Евгений Пригожин. Каква е същността на тази рецесия и за какво ВСУ и НАТО са витално заинтригувани от нея?

В петък вечерта редица канали в “Телеграм ”, цитирайки предприемача Евгений Пригожин, оповестиха, че сякаш осъществени ракетни офанзиви против тиловите лагери на ЧВК “Вагнер ” и доста бойци са били убити.

След известно време съветското министерство на защитата отхвърли обвиняванията за ракетна офанзива по тила на ЧВК " Вагнер ". Както означават във военното ведомство, никое от известията и видеозаписите, публикувани в обществените мрежи, не дават отговор на действителността и са осведомителна провокация. Първи канал в нощната си специфична емисия назова видеото с обстрела на " вагнеровците " инсценирано.

Освен това към среднощ прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели, че Владимир Путин „ е осведомен за всички събития към Пригожин, подхващат се нужните ограничения “. След това Националният комитет за битка с тероризма на Русия посочи, че по отношение на изказванията на Пригожин е формирано наказателно дело по приканване към въоръжен бунт.

Както прибавиха в Генералната прокуратура, делото е формирано по член 279 от Наказателен кодекс на Руската федерация - образуване на въоръжен бунт. „ На дейностите му ще бъде дадена съответна правна оценка. За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 12 до 20 години “, се споделя в известието на министерството.

На този декор ФСБ отбелязва, че „ изказванията на Пригожин в действителност са апели за започване на въоръжен цивилен спор на територията на Руската федерация, а дейностите му са „ нож в гърба “ на съветските военнослужещи, воюващи с профашистите украински сили ”. ФСБ също прикани бойците на ЧВК да не позволяват непоправими неточности, „ да не извършват незаконните и подли заповеди на Пригожин, да вземат ограничения за задържането му “.

В опита за разрешаване на обстановката бяха включени високопоставени военни. По-специално, военачалник Сергей Суровикин прикани командирите и бойците на групата “Вагнер ” да се подчинят на волята на президента и да разрешат казуса спокойно.

„ Заедно с вас изминахме сложен път. Борихме се дружно, рискувахме, претърпяхме загуби, победихме. Ние сме от една кръв, ние сме воини. Призовавам ви да спрете, врагът чака единствено утежняване на вътрешнополитическата конюнктура у нас. Не можете да играете в интерес на врага в това мъчно за страната време “, акцентира Суровикин във видеообръщение.

„ Преди да е станало прекомерно късно, е належащо да се направи това - да се подчиним на волята и заповедта на всенародно определения президент на Руската федерация. Спрете колоните, върнете ги в пунктовете на непрекъсната дислокация и регионите на концентриране. Решавайте всички проблеми единствено спокойно, под управлението на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация “, добави Суровикин.

Съответното изказване направи генерал-лейтенант от армията Владимир Алексеев. „ Каквито и да са вашите планове, това е удар в гърба на страната и президента. Само президентът има право да назначава висшия команден състав на въоръжените сили, а вие се пробвате да посегнете на неговата власт. Това е държавен прелом. Моля ви да измененията решението си. Защото в този момент е невероятно да се измисли по-голям удар върху имиджа на Русия и нейните въоръжени сили “, сподели Алексеев.

„ Такава провокация могат да създадат единствено враговете на Руската федерация. Моля ви да спрете, не е имало и няма да има потребление на оръжие от въоръжените сили против вашите елементи. Не ни би трябвало да отприщим революция в страната сега. Помислете! ”, прикани генералът.

Подобна е реакцията на обстановката и измежду военните специалисти.

„ Не се поддавайте на операцията тъкмо в този момент, която ви кара да вземете страна. Има единствено две страни - Русия и врага. И тъкмо в този момент съветските бойци към Орехово отблъскват следващата вражеска офанзива “, напомни военният сътрудник на “Комсомолская истина ” Александър Коц.

Според него съветските бойци бият врага не поради благосклонности към военачалниците, а „ за своя дом, за починалия Ванка, за Шебекино и за Донецк “. „ Те може да не харесват някои, може да ненавиждат други, само че в този момент са там, един против един с врага. И в този момент единствено това е значимо - да победиш врага, да изгориш танковете му, да смелиш жива мощ. Както в Мариупол, по този начин и в Кременная и Сватово, както и в Артьомовск “, добави Коц.

На собствен ред военният пълководец на Общоруската държавна телевизионна и радиокомпания Евгений Поддубни, разяснявайки лавината от имитации в обществените мрежи, уточни, че „ в този момент военнослужещите от центровете за осведомителни и психически интервенции на киевския режим и Страните от НАТО ще избършат пръстите си в клавишите ” „ Пазете осведомителна хигиена. Такъв миг. Врагът, несъмнено, ще го употребява “, сподели той.

Военният сътрудник Юрий Котьонок обърна внимание на обстоятелството, че към този момент се появяват анкети за „ за кого сте - за Министерството на защитата, за Пригожин? “. Авторите на социологическото изследване, акцентира Котьонок, се пробват да разцепят съветското общество. Самият той отговори на този въпрос: „ Аз съм за Родината “. Военният сътрудник акцентира, че счита за съдружник всяка мощ, конструкция или лице, което прави всичко за успеха на страната в спора със Запада.

Той напомни, че преди век Русия „ беше подкопана “ от напъните на западните „ сътрудници “, което докара до разпада на обществото. В резултат на това, продължи той, загубихме всичко и към момента не можем да се възстановим от следствията. Войни, спорове, демографски дупки и падения Котьонок показва като следствията от тази рецесия.

Той призна, че остават доста въпроси и за всички и не всичко върви, както бихме желали, само че „ това би трябвало да се реши по-късно “, действайки умерено и поредно. „ Но не и когато от другата страна на фронта ни гледат кръвясалите очи на групов дявол, който желае да унищожи всеки руснак, без значение от отношението му към СВО и присъединяване му в нея. Този дявол просто чака момента, когато ще обърнем оръжията си един против различен. И тогава всичко рухва. Окончателно и необратимо “, акцентира Котьонок.

Между другото, съперникът към този момент е направил опити да се възползва от обстановката. Според съветското министерство на защитата " киевският режим приготвя елементи за нахлуване край Артьомовск. По-конкретно, елементи от две бригади на морската пехота на ВСУ се готвят за нахлуване, само че бойците от Южната група войски нанасят проваляне съперника с въздушни и артилерийски удари.

В същото време политологът Павел Данилин предложи „ всички незамесени да си лягат “, тъй като „ сутринта е по-мъдра от вечерта “. “Не разпръсквайте суматоха за наслада на украинците, не вършете работата за ЦИПСО. И помнете - всичко ще бъде наред, заключи Данилин.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР