Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират

...
Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират
Коментари Харесай

Радев: Управлаващите изнасилиха Конституцията. Това е толкова зловонно

" Призовавам ръководещите в оставащите дни до Нова година да подсигуряват пълноценното приемане в Шенген. С доста дипломация, изпитание и съответни резултати по време на служебното държавно управление успяхме да реализираме съответен ангажимент за октомври, за жалост този подтик не беше развъртян, а се издигаха бариери по този път ", съобщи Румен Радев пред публицисти на летище София. 

Президентът уточни, че той е подписал указа за закона, с който се обнародва решението на болшинството единствено да се откаже от наложената от тях енергийна вноска за пренос на газ, с което е паднала преградата, която държавното управление и Народното събрание сами са издигнали по пътя ни към Шенген. Това, за жалост, не е резултат на самоосъзнаване, а на дипломатически скандал и напън от страна на Унгария, означи още той.  „ Осъзнаването на нелепата политика на ръководещите, която декапитализира „ Булгартрансгаз “, което не вкара и една стотинка в бюджета, за сметка на това ни злепостави като обезсърчителен сътрудник в Европа “, сподели Румен Радев. Президентът напомни, че служебното държавно управление е съумяло да реализира съответен ангажимент за октомври. За страдание този подтик не бе развъртян, а се издигаха бариери по този път, счита президентът.  

„ Да не забравяме и нещо значимо – политическото двуличие има висока цена. Тази цена не се заплаща от политиците, а от жителите и от бизнеса. Спомняте си, че до неотдавна водачите на „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и би трябвало да бъдат държани надалеч от властта, в случай че желаеме да бъдем демократична и правова страна, пълноценно интегрирана в Европа. Днес те ръководят дружно, изнасилват Конституцията дружно и дружно щели да ни избавят от корупцията. Това е толкоз зловонно, че миризмата стига и до тези, които търсят всеки мотив да ни спънат за Шенген “, съобщи президентът Румен Радев. 

За измененията в Конституцията, които се отнасят до двойното поданство на депутати и министри, президентът попита: „ Правите ли разлика сред приобщаване на българи по рождение към ръководството на страната, придобили двойно поданство, и настоящето решение за вкарване в ръководството на чужденци с български паспорт. Правите ли разлика сред това, което споделих – страни от Европейския съюз, и настоящето отваряне за всички страни по целия свят. Правите ли разлика сред средата за сигурност тогава и трагичното ѝ утежняване в този момент? “. Според президента ръководещите или не осъзнават в какви опасности ни вкарват, или вършат тези промени за съответни хора. „ Например – да има предварителна индулгенция за хора, които в този момент са в ръководството, в държавното управление, в Народното събрание, или пък имат към този момент набелязани хора, които да влязат в ръководството при ротация или при идващ парламент “, добави Румен Радев. 

Той напомни, че на редица срещи с институции и в Народното събрание е упорствал за сложни ограничения, с които да се приобщават нашите сънародници зад граница. Редица страни лимитират миграционната си политика и даването на поданство вследствие на оценката на геополитическите промени, а ние занапред вършим противоположното – отваряме необятно вратите за чужденци с български паспорти в ръководството и в Народното събрание на страната, уточни президентът. 

Според него с измененията в Конституцията болшинството извършва следващия стадий от сюжета в записа на „ Продължаваме промяната “. „ Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябваше  да бъде пренаписана “, разяснява той. Според него тези промени ще доведат до рецесии. Президентът още веднъж акцентира, че ще сезира Конституционния съд за тези промени и към този момент се работи съществено по това освен в президентската институция. Виждате апела и на изтъкнати конституционалисти, уточни той.  

Държавният глава Румен Радев замина на двудневно публично посещаване в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу. Във фокуса на визитата му са развиването и задълбочаването на двустранните връзки, съдействието в сфери от съвместен интерес, европейската вероятност на Косово и развиването на българската общественост в страната. Акцент ще бъде подложен още върху районната непоклатимост и съдействието в Югоизточна Европа.

Инфо: Българска телеграфна агенция, Българска национална телевизия

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР